Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi kod Jazzera, Hawksi testiraju Bullse

NBA liga veèeras æe nam ponuditi 11 susreta, od kojih æe se jedan igrati nešto ranije nego inaèe, u 22 sata, tako da æe i nama biti pristupaèan. Bullsi doèekuju Hawkse i pokušat æe popraviti loš dojam koji su ostavili u prošloj utakmici protiv Netsa. Ostali dvoboji igraju se iza ponoæi, a bit æe nekoliko izrazito zanimljivih dvoboja, kao što su Lakers – Blazers, Jazz – Spurs, Nuggets – Timberwolves i Mavericks – Celtics.

Chicago Bulls – Atlanta Hawks  22.00

U dosadašnjem dijelu sezone ove dvije ekipe su se veæ dva puta sastale i podijelile pobjede. Svatko je dobio na svome parketu s time da su Hawksi puno lakše stigli do svoje pobjede slavivši na kraju sa +13 dok su samo par dana ranije izgubili sa dva poena razlike u gustoj završnici. Bullse (25-8) je, kao i sve nas, vjerojatno iznenadio subotnji poraz od Netsa pred domaæim navijaèima 85:97. Od samog poèetka su bili u podreðenoj ulozi i nikako nisu uspjeli dostiæi veliku prednost New Jerseya iz prve èetvrtine. Na kraju su ostali na 85 ubaèenih poena a ekipu su predvodili Boozer i James sa po 16 ubaèaja. Tim porazom i juèerašnjom pobjedom Miamija prepustili su prvu poziciju Istoène konferencije nakon što su ju držali skoro od samog poèetka sezone. Èeka ih uz ovaj susret sa Hawksima još jedan domaæi, protiv Bucksa prije All-Star pauze pa se sigurno nadaju kako æe pobjedama zakljuèiti prvi dio sezone.  Vjeruju kako æe im se vratiti i Rose za ta dva susreta pošto vlada totalni kaos na toj poziciji playa jer bi lako mogao od Watsona preuzeti ulogu startera veteran Mike James koji se dopao u posljednje dvije utakmice. Atlanta (19-12) gostovanjem u United Centru nastavlja svoju ne baš uspješnu turneju od pet utakmica. Za sada su na dva poraza i jednoj pobjedi a nisu se proslavili u posljednjem susretu kod Portlanda gdje su poraženi 97:77 uz katastrofalnu igru Teaguea koji je za pola sata ubacio samo 5 poena (1-10) šut i podijelio 4 asistencije. Nakon solidnog ulaska u sezonu sve èešæe upisuju poraze pa su tako bili poraženi èak 6 puta u posljednjih 9 utakmica. Poèeli su i problemi unutar ekipe pošto je Tracy McGrady javno obznanio kako je nezadovoljan minutažom pošto je protiv Portlanda odigrao samo 4 minute.

Chicago još nije ove sezone doživio dva poraza za redom pa vjerujemo kako neæe niti veèeras. Trebali bi opravdati ulogu favorita i pobijediti a pošto æe biti tvrda utakmica vjerujemo kako æe biti i malo koševa.

New York Knicks – New Jersey Nets  01.30

Jeremy Lin oèito ne pomišlja posustati malo.Brzo su se on i njegovi Knicksi oporavili od šoka u petak koji su im priredili Hornetsi i juèer svladali ni manje ni više nego prošlogodišnje šampione, Dallas Maverickse. Opet je bio najzaslužniji za pobjedu s 28 poena, 14 asistencija (rekord karijere), 5 ukradenih lopti i 4 skoka. Valja spomenuti kako je opet imao 7 izgubljenih lopti no ovaj put ih to nije koštalo poraza. Odlièan je bio i tricaški dvojac sa klupe. Novopridošli J.R. Smith je ubacio 15 poena dok je Steve Novak stao na brojci 14. Uz povratak Carmela Anthonyja oèekuju se i prve minute Barona Davisa u dresu Knicksa tako da se svaka sljedeæa utakmica New Yorka prati sa velikim zanimanjem što njima svakako i godi. Dolaze im Netsi (9-24) koji su juèer bili poraženi kod kuæe od Bucksa 85:92. Utakmicu je obilježio i povratak startnog centra Brooka Lopeza kojemu je to bila prva ovosezonska utakmica. Obilježio ju je s 9 poena (2-7) u dvadesetak minuta. Dobar je bio Deron Williams s 26 poena, 6 asistencija i 4 ukradene lopte. Nikako nisu mogli parirati skoku gostiju i zato su na kraju potpisali poraz. Veèeras im sigurno neæe biti lako jer æe sve oèi biti uperene u ovaj dvoboj a nedostajat æe im i Farmar, Okur te Shawne Williams.

New York je svakako favorit i vjerujemo kako æe slaviti i veèeras.

Milwaukee Bucks – Orlando Magic  02.00

Milwaukee i Orlando se ponovno sastaju nakon samo tri dana i eto lijepe prilike Bucksima (13-18) za uzvratiti im pošto Orlando ima veæ dvije pobjede nad njima u ovoj sezoni. Bucksi su juèer gostovali u veæ spomenutoj utakmicu kod Netsa i slavili sa 7 poena razlike te prekinuli niz od èetiri poraza. Scott Skiles treba najviše zahvaliti za pobjedu sjajnom turèinu Ersanu Ilyasovi koji je zabio 29 poena i uhvatio èak 25 skokova od èega je bilo 13 napadaèkih. Bila je to najbolja njegova utakmica u cijeloj sezoni a valja spomenuti kako je solidan bio i Jennings sa 17 poena, 7 skokova i 4 asistencije. Dok su veèerašnji domaæini prekinuli svoj niz poraza Orlando (20-12) je juèerašnjim gostovanjem kod Miamija prekinuo svoj niz pobjeda. Lošom predstavom su olakšali posao Miamiju koji je odigrao puno agresivnije nego u njihovom posljednjem okršaju te ih ostavio na 36% šuta. Oèajni su bili Turkoglu, Nelson i Davis koji su kombinirano šutirali 5-25. Ništa bolji nije bio ni Ryan Anderson koji nije imao svoj dan i ostao je na samo 9 ubaèenih poena. Jason Richardson juèer nije zaigrao protiv Heata a upitan je i za veèerašnji susret dok æe kod domaæina biti neizvjestan nastup Drewa Goodena koji bi svakako dobro došao u borbi pod koševima s Howardom.

Trebala bi to biti napeta utakmica gdje nema nekog izrazitog favorita iako je Orlando ipak bolja momèad. Zato æemo im i dati sitnu prednost no Bucksi se sigurno neæe olako predati.

Houston Rockets – Memphis Grizzlies  02.00

Bit æe to dvoboj dvije ekipe koje dijele šestu poziciju na Zapadu s identiènim omjerom (18-14). Veæ su dva puta odigrali meðusobno ove sezone i oba puta je slavio Memphis ali na svome parketu. Sada je došao red na Houston kao domaæina pa æemo vidjeti kako æe to izgledati. Rocketsi ove sezone igraju jako promjenjljivo i to ih košta boljeg omjera. Jedne veèeri izgube od Golden Statea veæ druge pobijede Oklahomu i tako æe izgleda biti do kraja sezone što znaèi da æe se do tada i boriti za zadnja mjesta koja vode u doigravanje. Juèer su ugostili Utah i slavili 101:85 odigravši sjajno drugo poluvrijeme ostavivši Jazzere na 39 poena. Briljirao je dvojac LowryScola. Prvi je ubacio 32 poena (9-13) i podijelio 9 asistencija dok je Argentinac uknjižio 26 uz 9 skokova. Kevin Martin æe veèeras imati novi okršaj sa Tonyjem Allenom koji ga je u prošlom meðusobnom srazu ostavio na 0 poena. Memphis je na nizu od 4 pobjede a slavili su i 6 puta u zadnjih 7 utakmica. Zadnje dvije pobjede su došle u doslovno zadnjim sekundama i to oba puta nakon što bi Rudy Gay promašio šut bi doskoèio netko drugi i ubacio u koš. Prvi put je to pošlo za rukom Allenu a drugi Cunninghamu.

Houston je favorit na svome parketu no vidimo kako im Memphis baš i ne leži nešto posebno. Uglavnom, trebala bi to biti zanimljiva utakmica gdje nema velike prednosti niti na jednoj strani.

Dallas Mavericks – Boston Celtics  02.00

Mavericksi (20-12) su juèer upisali poraz kod Knicksa i tako prekinuli niz od 6 pobjeda. Nije puno pomogla nitisjajna predstava Nowitzkog (34 poena, 5 skokova) kao niti povratak Terryja (13 poena, 7 skokova, 6 asistencija) kad su njih dvojica uz Mariona (14 poena, 7 skokova) jedini bili dvoznamenkasti. Imali su 19 izgubljenih lopti i to ih je veæinom koštalo poraza. Treba spomenuti i kako je sada definitivno svima jasno da Carlisle nikako ne može Odomu naæi mjesto u ekipi i da je taj potpis bio pogreška. Veæ je odigrao 29 utakmica ali bez znaèajnijeg uèinka i trenutno je na uvjerljivo najlošijim brojkama u svojoj karijeri. Slièno kao i Odomovu sluèaju dolazi im u goste Celticsi (15-15) koji imaju èak tri vrlo važna igraèa koji bilježe najlošije brojke karijere. Kod Allena i Piercea je to ipak uoèljivije nego kod Garnetta koji na ovom nivou igra veæ treæu sezonu zaredom. Kao što smo juèer i najavili Pistonsi su iskoristili pruženu priliku i pobijedili još jednom Celticse u samo èetiri dana. Ovaj put, što je porazan podatak za Boston, su izgubili još glaðe 96:81 uz 22 izgubljene lopte. Falio je puno Garnett koji je izbivao radi osobnih razloga a nije bilo niti Bassa kojeg neæemo gledati još neko vrijeme. Rajon Rondo se nije proslavio u treæoj èetvrtini kada je pogodio loptom suca i tako zarado iskljuèenje a vjerojatno ga èeka i neka novèana kazna. Sve to je odraz nemoæi Celticsa koji se nikako ne mogu pomiriti èinjenicom da ih je oèito vrijeme pregazilo i da ako se nešto drastièno ne promijeni nemaju što tražiti protiv top ekipa.

Dallas je veæ jednom ove sezone slavio protiv Bostona, i to u TD Gardenu pa vjerujemo kako æe slaviti i veèeras, ovaj put u svojoj dvorani.

Oklahoma City Thunder – New Orleans Hornets  02.00

Oklahoma (24-7) je juèer protiv Denvera odigrala utakmicu za pamæenje. Konaèan rezultat nakon produžetka 124:118 je manje važan u usporedbi predstave trojice igraèa Thundera. Prva prièa veèeri je svakako bio Kevin Durant koji je ubacio rekord karijere 51 poen (sjajan 19-28 šut), skupio 8 skokova i 4 ukradene lopte. Zatim slijedi Russell Westbrook s 40 poena (16-29), 9 asistencija i 4 skoka koji je pokazao da je svakako jedan od najatraktivnijih igraèa današnjice. I na kraju, treæa prièa veèeri, ali svakako ne manje važna od prve dvije je tripledouble uèinak Sergea Ibake koji je ubacio 14 poena, uhvatio 15 lopti od kojih je 8 bilo napadaèkih i podijelio èak 11 blokada što mu je takoðer rekord karijere. Ostalim suigraèima su ostavili mrvice što su oni iskoristili za 19 koševa. Sigurno je kako æe biti totalno ispražnjeni nakon briljantne predstave no teško da ih slabašni Hornetsi mogu šokirati i poraziti ih. New Orleans (7-23) je imao tri dana pauze a možda im to i nije dobro došlo zbog toga jer su po prvi puta u sezoni zaredali sa tri pobjede. Veèeras nastavljaju gostovanja po tuðim dvoranama nakon što su slavili kod Bucksa i Knicksa. Monty Williams je našao petorku u koju izgleda ima najviše povjerenja i nevjerujemo da æe ih mijenjati veèeras. Pošto im fale 4 igraèa od koja bi 3 vjerojatno bili starteri mora se osloniti na neke koji su mu do negdiprije bili daleko ispod na listi. Playmaker Greivis Vasquez i visoko krilo Gustavo Ayon su najbolje iskoristili sve te silne ozljede i ugrabili svoje mjesto u poèetnoj postavi. Vasquez je veæ devet utakmica zaredom najbolji asistent Hornetsa dok je Ayon redovno meðu najboljim skakaèima. Veèeras su totalni autsajderi no bili su i protiv Knicksa u petak pa su slavili.

Oèekujemo laganu pobjedu Oklahome koja oèito misli ozbiljno ove sezone u naumu da osvoje najbolji omjer lige.

Denver Nuggets  – Minnesota Timberwolves  03.00

Denver Nuggetsi (17-15) su sinoæ nakon produžetka poraženi u gostima kod Oklahoma City Thundera rezultatom  124:118. Imali su pet koševa prednosti 46 sekundi prije kraja, ali zatim je Kevin Durant prvo smanjio tricom, a nakon promašaja Ty Lawsona zabio za izjednaèenje. U produžetku bolje su se snašli domaæini pa se Denver Nuggetsi vraèaju  kuæi s  porazom.  Od èak 7 dvoznamenkastih igraèa Denvera, najbolji je bio Arron Afflalo koji je ubacio 27 koševa, a dobar uèinak je imao i Andre Miller koji je zabio 21 koš i imao 10 asistencija. Denver je bio bez Nenea koji æe se najvjerojatnije vratiti za jedno tjedan dana, dok æe Danilo Gallinari još 3-4 tjedna  biti out zbog ozljede gležnja. Minnesota Timberwolvesi (16-16) su sinoæ na svom terenu  pobijedili Philadelphia 76erse rezultatom 92:91. Pobjedu im je donio Kevin Love sa slobodnim bacanjima u zadnjim sekundama utakmice.  Love je završio utakmicu s 20 koševa i 15 skokova, a najviše je zabio Ricky Rubio, 22 koša.

Prednost dajemo Denver Nuggetsima zbog domaæeg terena, a sigurno žele i prekinuti niz od 3 poraza. U izostanku Nenea se može oèekivati još jedna dobra partija Kevina Lovea, pa se isplati probati odigrati over na njega.

Utah Jazz  – San Antonio Spurs  03:00

Domaæini (15-15) su juèer gostovali kod Houston Rocketsa i bili poraženi 85:101. U prvom dijelu su bili ravnopravna momèad i na odmor odlaze sa minimalnom prednošæu 46:45, no u nastavku Houston ubacuje u višu brzinu i Utah nemože pratiti njihov ritam. Al Jefferson je odigrao još jednu dobru utakmicu, ubacio je 23 koša i imao 11 skokova. Od ostalih igraèa treba izdvojiti Paula Millsapa koji je zabio 22 koša.  San Antonio Spursi (22-9) imaju 10 pobjeda zaredom i tu ne misle stati. Zadnju su ostvarili u subotu kod Los Angeles Clippersa rezultatom 103:100 nakon produžetka. Iako su bili u izgubljenoj situaciji, minus 3 i lopta za domaæine, nakon poklona Chrisa Paula Gary Neal zabija tricu za produžetak u kojemu se snalaze bolje od Clippersa. Najbolji u redovima Spursa je bio francuz Tony Parker sa 30 koševa i 10 asistencija, dok je Tim Duncan ubilježio double-double sa 11 koševa i 17 skokova. Danas æe biti bez Manua Ginobilia koji se opet ozljedio.

Zahuktali San Antonio je favorit i oèekujemo njihovu 11. pobjedu zaredom.

Phoenix Suns  – Washington Wizards  03.00

Phoenix Sunsi (13-19) su sinoæ kod kuæe pobijedili Los Angeles Lakerse sa 102:90. Phoenix je vodio cijelu utakmicu i potpuno nadigrao goste iz Los Angelesa. Najviša prednost za domaæine je iznosila 27 koševa razlike.  Najzaslužniji za pobjedu su bili Jared Dudley s 25 koševa i Marcin Gortat sa 21 košem i 15 skokova.  Poljak ove sezone igra najbolje u karijeri i na double-double prosjeku je sa 15 koševa i 10 skokova po utakmici. Washington Wizardsi (7-24) su nakon poraza od Los Angeles Clippersa, doživjeli novi u gostima kod Utah Jazza 100:114. Od samog poèetka utakmice nisu mogli parirati razigranim domaæinima i veæ na odmoru su imali zaostatak od 12 razlike. Tijekom utakmice prednost domaæina je rasla sve do najviših 28 koševa prednosti. John Wall je odigrao solidnu partiju i ubacio je 24 koša i podijelio 5 asistencija. Dok domaæini nemaju problema sa ozljedama, gosti æe biti bez Ronnyja Turiafa i Andraya Blatchea.

Favoriti su domaæini koji su sigurno dobili dozu samopuzdanja nakon juèerašnje pobjede protiv Los Angeles Lakersa.

Los Angeles Lakers  – Portland Trail Blazers  04.30

Los Angeles Lakersi (18-13) su sinoæ izgubili u Arizoni od Phoenix Sunsa 102:90 i to samo dva dana kasnije nego štu su ih lagano pobijedili u Los Angelesu. Utakmica je bila riješena veæ na poluvremenu gdje su Phoenix Sunsi vodili sa 63:40. U nastavku su Kobe Bryant i ekipa pokušavali smanjiti zaostatak, ali najviše što su uspjeli je bilo vraæanje na -10. Kobe Bryant je zabio 32 koša, no uz to je imao i 10 izgubljenih lopti što je negativni rekord za tekuæu sezonu. Portland Trail Blazersi (17-15) su u noæi sa subote na nedjelju uvjerljivo svladali Atlanta Hawkse rezultatom 97:77. Na odmoru su imali velikih 15 razlike i veæ je tad utakmica napola bila riješena. Nicolas Batum s 22 koša je bio najbolji strijelac, a nakon 2 utakmice se vratio LaMarcus Aldridge i postigao 19 koševa i 10 skokova.  Obje momèadi nemaju nekih velikih problema sa ozljedama i imaju sve igraèe na raspolaganju.

Los Angeles Lakersi na svom terenu (13-2) pružaju vrlo dobre partije i zato im dajemo prednost, dok gosti ne briljiraju izvan svoje dvorane (5-10).

Golden State Warriors  – Los Angeles Clipppers  04.30

Golden State Warriorsi (11-17) su u subotu gostovali kod Memphis Grizzliesa i upisali poraz 103:104. Nakon što su na poèetku utakmice gubili sa 18 razlike, Warriorsi su zahvaljujuæi ponajviše Monta Ellisu (33 koša) i Stephenu Curryu (36 koševa) totalno preokrenuli utakmicu i u 3.èetvrtini poveli sa 11 razlike. Memphis se do kraja utakmice vratio i imao 102:101 i 2 slobodna bacanja, 40 sekundi do kraja. No Rudy Gay (19 koševa) promašuje oba, dok s druge strane Ekpe Udoh pogaða oba.  Zatim je Tony Allen zabio odbijanac i 5 sekundi prije kraja donosi pobjedu svojoj momèadi. Do kraja je Golden State uspio napraviti samo prekršaj u napadu. Los Angeles Clippersi (19-10) su prije 2 dana uspjeli izgubiti dobivenu utakmicu protiv San Antonio Spursa rezultatom 100:103. Nakon 1.èetvrtine su imali +11, da bi gosti sredinom 3.èetvrtine poveli 50:65. Odmah Clippersi  uzvraæaju i rade sjajnu seriju 15:0 i vraæaju se u utakmicu. Nakon što je svojim slobodnim bacanjima donio vodstvo 95:92, Chris Paul gubi loptu 7 sekundi prije kraja, a Gary Neal ubacuje tricu za produžetak.  U dodatnih 5 minuta su gosti bili s(p)retniji i upisuju svoju 10.zaporednu pobjedu. Najbolji kod poraženih je bio Blake Griffin sa 22 koša i 20 skokova, dok je tragièar Chris Paul zabio 21 koš.

Prednost dajemo gostima iz Los Angelesa koji su kvalitetnija momèad i ako žele konkurirati za visoka mjesta na zapadu ovakve utakmice moraju dobivati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE