Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi korak do finala Zapada, prvaci pali u New Yorku

Košarkaši San Antonija stigli su na prag plasmana u finale Zapadne konferencije NBA lige. U polufinalnoj seriji protiv Portlanda vode s 3-0 i još im jedna pobjeda nedostaje za prolaz…

Nakon što su dvaput slavili na svome parketu, u subotu su Spursi došli do uvjerljive pobjede i u Oregonu (118-103). Tony Parker je s 29 koševa i šest asistencija ponovno bio prvo ime kod Teksašana, Tim Duncan je dodao 19 koševa, Kawhi Leonard 16 uz deset skokova, a Manu Ginobili 14. Zanimljivo, Duncan je ovim koševima prestigao Karla Malonea na petom mjestu vječne ljestvice strijelaca u doigravanju, a ispred njega su ostali samo Michael Jordan, Kareem Abdul Jabbar, Kobe Bryant i Shaquille O’Neal.

Spursi su kao i u prethodne dvije utakmice rano izgradili veliku prednost, tijekom prvog su poluvremena imali u jednom trenutku i 23 koša viška. U trećoj su se četvrtini Blazersi nakratko približili na osam koševa zaostatka, ali bolje od toga nisu mogli. Jedan od razloga je svakako podatak da su im igrači s klupe u ovoj utakmici ubacili svega šest koševa!

Wesley Matthews je s 22 poena bio najefikasniji kod domaćih, po 21 su koš ubacili Damian Lillard i LaMarcus Aldridge koji je tome dodao i 12 skokova, a 20 je poena, devet skokova i sedam asistencija upisao Nicolas Batum. Loša je vijest za Blazerse da nikad nijedna momčad u povijesti NBA lige nije nadoknadila zaostatak 0-3 u doigravanju. Spursi će pokušati zaključiti posao u ponedjeljak kada je na rasporedu četvrta utakmica, također u Portlandu.

I dok Blazersi u ovoj seriji nisu pružili praktički nikakav otpor, Brooklyn Netsi su odlučili pokazati zube aktualnim prvacima. Slavili su Njujorčani u svome Barclays Centeru protiv Miamija sa 104-90 i smanjili zaostatak u polufinalnoj seriji Istoka na 1-2. U ponedjeljak će pred svojim navijačima pokušati doći i do izjednačenja.

Preživjeli su Netsi sjajno otvaranje LeBrona Jamesa koji je u prvoj četvrtini ubacio 16 koševa. Na poluvremenu su domaći imali samo dva koša prednosti, ali u trećoj su četvrtini u potpunosti nadigrali prvake (26-14) i riješili utakmicu. Veliku je ulogu u trećoj dionici odigrao bosanski krilni centar Mirza Teletović koji je u tom razdoblju ubacio tri trice, a još je jednu dodao na startu završne četvrtine.

Joe Johnson je zaključio dvoboj s 19 koševa, a u ujednačenom domaćem sastavu su ga dobro pratili Andray Blatche s 15, Paul Pierce s 14, te Shaun Livingston i spomenuti Teletović s po 12 koševa. LeBron James je ubacio 28, a Dwyane Wade 20 koševa za Miami koji je upisao prvi poraz u ovosezonskom doigravanju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE