Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi na teškom gostovanju, Netsi dočekuju Rocketse

Nakon što su jučer odigrane samo dvije utakmice zbog završetka prijelaznog roka, danas će ih biti odigrano čak 12. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Rocketsi igrati na gostovanju kod Netsa, a svakako treba obratiti pozornost i na posljednji susret dana, između Warriorsa i Spursa.

Toronto Raptors (22-33) – New York Knicks (32-19) 01.00

Raptorsi će večeras pokušati produžiti niz poraza ekipi Knicksa što bi im bilo najduži niz bez pobjede ove sezone. Oni su međusobno igrali prije nešto manje od deset dana, točnije 13.02. u Madison Square Gardenu gdje su Raptorsi odnijeli pobjedu rezultatom 92:88, a utakmicu je obilježila katastrofalna večer Rudyja Gaya koji je šutirao 4/21 za 11 poena i Carmela Anthonyja koji mu se pridružio s a šutom 5/24 za 12 poena. Prevagu na stranu Raptorsa donijeli su Alan Anderson s 26 poena i DeMar DeRozan s 20 poena, dok je kod Knicksa jedini raspoložen bio J.R. Smith s 26 poena. Prije večerašnjeg susreta Raptorsi su imali tešku utakmicu na domaćem terenu protiv Grizzliesa koju su izgubili rezultatom 88:82. Solidno su igrali Amir Johnson sa 16 poena, te Anderson s 19 poena, a loš je bio Gay sa samo 13 poena uz šut 5/15. Knicksi su svoj posljednji poraz doživjeli na gostovanju kod Pacersa rezultatom 125:91. Odigrali su katastrofalno prvo poluvrijeme u kojem su primili 74 poena i gubili su s čak 30 razlike. Jedini vrijedan spomena je Tyson Chandler s double-double učinkom od 19 poena i 11 skokova.

Malu prednost dajemo Knicksima zbog kvalitetnije ekipe, ali očekujemo jako zanimljiv i neizvjestan susret.

Washington Wizards (15-37) – Denver Nuggets (34-21) 01.00

Wizardsi su igrali jako dobro u ovom mjesecu do all-Star pauze i ostvarili su četiri pobjede iz sedam susreta, te su imali lijepu priliku ponovno krenuti s pobjedama jer su igrali u svojoj dvorani protiv Raptorsa. Susret su izgubili rezultatom 96:88, a glavni krivac je bio John Wall koji je zabio samo 9 poena i podijelio 6 asistencija uz šut 1/12 i 7 izgubljenih lopti. Solidno su odigrali rookie Bradley Beal s 25 poena koji će sada imati i veću minutažu jer su Wizardsi razmijenili Jordana Crawforda i Martell Webster sa 16 poena. Nuggetsi su prije All-Star pauze imali negativan niz od tri uzastopne pobjede, a glavni razlog tomu su bile bolesti i ozljede Danila Gallinarija i Andrea Iguodale. Njihovim povratkom su u posljednjem susretu ubilježili pobjedu na domaćem terenu protiv Celticsa rezultatom 97:90. Najbolji su bili Ty Lawson s 26 poena, 6 skokova i 6 asistencija, te Gallinari s 26 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Posebno se istaknuo u posljednje četiri utakmice Lawson s prosjekom od 27,5 poena uz 62% šuta. Ove sezone su odigrali jedan međusobni susret u kojem je ekipa Wizardsa iznenadila Nuggetse u njihovom Pepsi Centru rezultatom 112:108, a to je Nuggetsima jedan od tri poraza koja im je nanijela neka ekipa na njihovom terenu. Odlično su odigrali Beal s 23 poena, Wall s 14 poena i 12 skokova, te Kevin Seraphin s 18 poena i 7 skokova. U redovima Nuggetsa dobro su igrali Lawson s 29 poena, Andre Miller i Corey Brewer s po 17 poena.

Prednost dajemo ekipi Nuggetsa koja je u posljednjih 9 gostovanja u Washingtonu pobijedila u sedam susreta.

Charlotte Bobcats (13-41) – Chicago Bulls (31-23) 01.00

Točnu prognozu za povratak Derrick Rosea još nitko ne zna, ali je pozitivno što već radi 5 na 5 vježbe s ekipom. Bullsi igraju promjenjivo ove sezone i teško ulaze u velike pozitivne serije, najčešće se radi o tri pobjede u nizu. U ovom mjesecu su ostvarili samo tri pobjede iz devet utakmica, a u sinoćnjem susretu su poraženi na domaćem terenu od ekipe Heata koja je trenutno u najboljoj formi u ligi, rezultat je bio 86:67. Najbolji igrač Bullsa bio je Joakim Noah s 11 poena, 8 skokova, 8 asistencija i 3 ukradene lopte. Bobcatsi su nakon pobjede u Orlandu doživjeli neugodan poraz na domaćem terenu od Pistonsa rezultatom 105:99. Dobro su odigrali Kemba Walker s 24 poena, te Ramon Sessions s 18 poena, 6 skokova i 8 asistencija. Imaju velikih problema u obrani, te im svaki malo bolji igrač uspijeva zabijati veliki broj poena. Jedini tko je u stanju odigrati obranu je Michael Kidd-Gilchrist, a ostatak ekipe je ispodprosječan u tom segmentu. Do sada su u sezoni odigrali dva međusobna susreta, a svaka ekipa je ostvarila po jednu pobjedu. Veliko iznenađenje je bila pobjeda Bobcatsa u United Centru kada je ekipu Bullsa „potopio“ njihov nekadašnji suigrač Ben Gordon s 18 poena. Bullsima je večeras upitan Kirk Hinrich što je jako bitno za njihovu igru jer u devet utakmica koje je on propustio Bullsi su ostvarili score 2-7 i prosječno su zabijali 88 poena.

Prednost dajemo Bullsima jer Bobcatsi igraju jako loše i imaju 18 poraza u posljednjih 20 susreta.

Indiana Pacers (33-21) – Detroit Pistons (22-34) 01.00

Pacersi nisu napravili niti jednu razmjenu tijekom prijelaznog roka premda je bilo govora o mogućoj razmjeni Dannyja Grangera bez kojeg igraju jako dobro i vodeći su u Centralnoj diviziji. U njegovom odsustvu odlično igra Paul George koji zabija prosječno 17,8 poena, a u posljednjoj pobjedi koju su ostvarili protiv Knicksa na domaćem terenu rezultatom 125:91 zabio je 27 poena. Odlično je odigrao taj susret David West s 18 poena i 9 skokova. Pistonsi su ostvarili vrijednu pobjedu u posljednjem susretu na gostovanju kod Bobcatsa, a rezultat je bio 105:99. Najzaslužniji je bio Greg Monroe s 19 poena, 7 skokova, 7 asistencija i 3 blokade, bitno za istaknuti da je zabio 10 poena u posljednjoj četvrtini kada je predvodio Pistonse do pobjede. Odlično je odigrao Brandon Knight koji je dva puta izlazio iz igre zbog ozljede, ali je utakmicu završio s 21 poenom. Ove sezone su odigrali dva susreta u kojima je slavila ekipa Pacersa u kojima je West prosječno zabijao 18,5 poena uz 60% šuta. U redovima Pistonsa Monroe je u posljednja četiri međusobna susreta prosječno bilježio 18 poena i 10 skokova.

Prednost u ovom susretu dajemo Pacersima koji ne bi trebali imati većih problema u namjeri da ostvare pobjedu jer na domaćem terenu imaju score 22-5.

Brooklyn Nets (33-22) – Houston Rockets (30-26) 01.30

Rocketsi su napravili dvije razmjene prije kraja prijelaznog roka. U prvoj razmjeni su Sacramento Kingsima poslali Patricka Pattersona, Colea Aldricha i Toneya Douglasa za Thomasa Robinsona, Francisca Garciju i Tylera Honeycuta (večeras vjerojatno neće nastupati), dok su u drugoj razmjeni s Phoenix Sunsima poslali Marcusa Morrisa za izbor druge runde drafta 2013.godine. Na krilima Jamesa Hardena (46 poena uz šut 14/19, 8 skokova i 6 asistencija) su u posljednjem susretu pobijedili ekipu Thundera  u Toyota Centru rezultatom 122:119, a posebno moramo istaknuti posljednjih 7 minuta susreta u kojima je ekipa Rocketsa preokrenula 14 poena zaostatka. Odlično su odigrali Jeremy Lin s 29 poena, 6 skokova i 8 asistencija, te Chandler Parsons sa 17 poena. Harden igra fenomenalno u posljednjih pet susreta u kojima je prosječno zabijao 34,8 poena, a Rocketsi u posljednjih 11 susreta prosječno zabijaju 116 poena i ostvarili su osam pobjeda. Netsi imaju pozitivan niz od četiri uzastopne pobjeda, a posljednje dvije su ostvarili protiv Bucksa. U tom prvom susretu pobjedu je donio Joe Johnson šutom sa zvukom sirene, dok je drugi susret isto tako bio neizvjestan jer su Netsi preokrenuli minus od 12 poena koji su imali prilikom kraja prvog poluvremena. Najbolji igrač bio je Deron Williams s 23 poena i 8 asistencija, te C.J. Watson sa 17 poena. Odigrali su jedan međusobni susret u ovoj sezoni, a pobijedila je ekipa Rocketsa na domaćem terenu rezultatom 119:106. Najbolji su bili Harden s 29 poena, Parsons sa 16 poena i 11 asistencija, te Omer Asik s 18 poena i 16 skokova. Kod Netsa su dobro odigrali Williams s 27 poena i 11 asistencija, te Brook Lopez s 21 poenom.

Utakmica nezahvalna za prognoziranje, ali malu prednost dajemo ekipi Netsa zbog domaćeg terena.

Atlanta Hawks (29-23) – Sacramento Kings (19-36) 01.30

Hawksi nisu uspjeli u namjeri da razmjene Josh Smith jer po njihovom navođenju nisu dobili adekvatnu ponudu. Napravili su razmjenu s Mavericksima kojima su poslali Anthonyja Morrowa za Dahntayja Jonesa, a od Warriorsa su uzeli Jeremyja Tylera kojima su poslali novac. U posljednjem susretu koji su igrali protiv Heata na domaćem terenu doživjeli su poraz rezultatom 103:90. Dobro su odigrali Al Horford s 27 poena i 9 skokova, te Kyle Korver s 12 poena i 7 skokova. Kingsi su u negativnom nizu i imaju tri uzastopna poraza, a posljednji su doživjeli na domaćem terenu od Spursa rezultatom 108:102. Solidno su odigrali Isaiah Thomas s 22 poena, te Tyreke Evans s 20 poena. U sezoni su odigrali jedan međusobni susret u kojem je na gostovanju pobijedila ekipa Hawksa rezultatom 112:96. Najbolji strijelac susreta bio je Korver s 22 poena i šutom za tri 5/5, a double-double je ubilježio Horford s 20 poena i 10 skokova. Kod Kingsa su najbolji bili Marcus Thornton sa 17 poena, te Jason Thompson s double-double učinkom od 19 poena i 10 skokova.

Očekujemo laganu pobjedu Hawksa koji odlično igraju na domaćem terenu, dok ekipa Kingsa je na gostovanju ostvarila samo 5 pobjeda iz 28 susreta.

Memphis Grizzlies (35-18) – Orlando Magic (15-39) 02.00

Grizzliesi su ušli u dobri formu i ostvarili su pet uzastopnih pobjeda, ali igrali su protiv ekipa koje imaju ispod 50% pobjeda. Posljednju vrijednu pobjedu su ostvarili na gostovanju protiv Raptorsa rezultatom 88:82. Kao što vidimo svoje pobjede ostvaruju na temelju odlične obrane koja je i ove sezone u vrhu. Najbolji igrač susreta bio je Mike Conley sa 17 poena, 6 skokova i 6 asistencija. Dobro su odigrali Tony Allen s 12 poena i 8 skokova, te Zach Randolph sa 17 poena uz loš šut 4/17 i 18 skokova. Ekipa Magica je pred kraj prijelaznog roka ostala bez odličnog šutera J.J. Redicka, te manje bitnih igrača Gustava Ayona i Isha Smitha koje su poslali u Milwaukee Buckse za Dorona Lamba, Bena Udriha i Tobiasa Harrisa. Također  su poslali Josha McRobertsa u Bobcatse za Hakima Warricka. Njihova trenutačna forma je jako loša, te su u posljednjih deset susreta doživjeli devet poraza, a trenutno imaju niz od tri uzastopna poraza. U zadnjoj utakmici su poraženi na gostovanju kod Mavericksa rezultatom 111:96. Solidno su odigrali Arron Afflalo s 21 poenom i 7 asistencija, Moe Harkless s 20 poena i 8 skokova, te Nikola Vučević s double-double učinkom od 16 poena i 13 skokova.

Bilo bi veliko iznenađenje kada Grizzliesi ne bi upisali pobjedu u večerašnjem susretu.

New Orleans Hornets (19-36) – Dallas Mavericks (24-29) 02.00

Nova bitna utakmica za Dallas koji želi uhvatiti doigravanje, no to nije pretjerano realno za očekivati. Hornetsi s druge strane ni ne gledaju prema doigravanju već im je cilj uigravanje momčadi i razvoj mladih igrača. U posljednja dva susreta upisali su dva poraza, posljednji je stigao od Clevelanda rezultatom 100:105. Najbolji kod poraženih iznenađujuće je bio Brian Roberts koji je s klupe u samo 11 minuta ubacio 17 poena i tako si možda zaradio koju dodatnu minutu igre danas. Robin Lopez ubacio je 15 poena, ali i uhvatio samo 3 skoka, premalo za jednog centra. Ponovno nije igrao Eric Gordon koji bi trebao propustiti i večerašnji dvoboj. Mavericksi su u dobroj formi, imaju 4 pobjede u zadnjih 5 susreta i očito je kako igraju s većom razinom koncentracije i volje, što i moraju ako žele izboriti doigravanje. U srijedu su slavili protiv Orlanda rezultatom 111:96, a po 17 poena su postigli Shawn Marion i Elton Brand. Dirk Nowitzki nije imao dobru šutersku večer (4/13), ali je uz 12 poena uhvatio i 9 skokova te podijelio 4 asistencije.

Prednost ćemo dati Dallasu koji je u boljoj formi i kojemu je svaka utakmica bitna ako žele ugrabiti mjesto u playoffu.

Oklahoma city Thunder (39-15) – Minnesota Timberwolves (20-31) 02.00

Oklahoma pokušava postati druga momčad ove sezone koja će ostvariti 40 pobjeda. Na 39 pobjeda bili su i u prošle tri utakmice, ali su sve izgubili, što je prvi puta ove sezone da imaju takav niz poraza. Posljednji poraz upisali su od Houston Rocketsa rezultatom 122:119, a blažu ozljedu kuka zadobio je Kevin Durant te je bilo očito da ne igra punom brzinom. Unatoč tome upisao je triple double učinak od 16 poena, 12 skokova i 11 asistencija, a blizu trostruko dvostrukog učinka bio je i Russell Westbrook s 28 poena, 10 skokova i 8 asistencija. Najbolju napadačku utakmicu sezone odigrao je Thabo Sefolosha s 28 poena, ali ni to nije bio dovoljno za slavlje. Gotovo nevjerojatnu pobjedu ostvarili su Timberwovlesi u srijedu kada su svladali 76erse rezultatom 94:87. Naime, nisu postigli koš iz igre u posljednjih 11 minuta susreta, ali i to je bilo dovoljno za slavlje. Predvodio ih je Nikola Peković s 27 poena i 18 skokova te je time pokazao da se vratio u punu formu nakon raznih ozljeda. All-round učinak ostvario je Ricky Rubio s 11 poena, 6 skokova, 6 asistencija i 3 izgubljene lopte.

Oklahoma je veliki favorit u ovoj utakmici i bilo bi veliko iznenađenje da ne uspiju prekinuti niz poraza.

Phoenix Suns (18-37) – Boston Celtics (28-26) 03.00

Manju razmjenu napravili su Phoenix Sunsi jučer, zadnjeg dana prijelaznog roka. Poslali su Sebastiana Telfaira u Toronto, a za uzvrat dobili Hameda Haddadija. Posljednji dvoboj odigrali su protiv Golden State Warriorsa te upisali poraz od 108:98. Najbolji kod poraženih bio je Goran Dragić s 20 poena i 10 asistencija, dok je Jermaine O’Neal nastavio s vrlo dobrim igrama te upisao 17 koševa uz 12 skokova. I Boston je bio aktivan tijekom prijaznog razdoblja te je doveo Jordana Crawforda iz Wizardsa u zamjenu za Leandra Barbosu i Jasona Collinsa. Crawford se nalazi s ekipom u Phoenixu te bi trebao večeras igrati, no ne treba očekivati veliku minutažu. Nakon 7 pobjeda Celticsi su upisali 3 poraza u zadnje 4 utakmice, a sva tri su došla na gostujućem parketu, gdje će igrati i sljedeća tri susreta. U derbiju protiv Lakersa poraženi su sa 113:99 nakon što su cijelu utakmicu bili u zaostatku. Raspoložen je bio Paul Pierce s 26 poena, kao i Courtney Lee s 20, no nedovoljno za savladati raspoložene Lakerse.

Mogla bi ovo biti neizvjesna utakmica koja može otići na obje strane, a malu prednost ipak ćemo dati Celticsima.

Los Angeles Lakers (26-29) – Portland Trail Blazers (25-29) 04.30

Zanimljiv dvoboj na Zapadu koja na kraju možda ni neće biti tako zanimljiv. Domaćini Lakersi saznali su da je preminuo njihov dugogodišnji vlasnik Jerry Buss te su inspirirano igrali protiv Bostona i slavili sa 113:99. Takav dodatni poticaj vjerojatno će imati i u svakoj preostaloj utakmici ove sezone na svome parketu. Protiv Bostona odličan je bio visoki dvojac, Dwight Howard ubacio je 24 poena uz 12 skokova, dok je Earl Clark zabio 14 poena uz 16 skokova. Dobro su momčad razigravali Kobe Bryant i Steve Nash koji su obojica imali po 7 asistencija. Blazersi su momčad koja trenutno ima 6 uzastopnih poraza, od koji su neki bili veoma neugodni, primjerice onaj od Hornetsa kada su ubacili tek 63 poena. Zadnji dvoboj igrali su kod kuće protiv Sunsa i neočekivano izgubili sa 102:98. J.J. Hickson bio je najraspoloženiji s 25 poena, 24 ubacio je Damian Lillard a 23 LaMarcus Aldridge. Ponovno je velik problem bio u igračima s klupe koji su kombinirano ubacili tek 7 poena. Možda će tu situaciju malo popraviti Eric Maynor, kojega su doveli iz Oklahome posljednjeg dana prijelaznog roka. Još nije poznato hoće li on igrati večeras.

Ako Portland nastavi s lošim igrama, Lakersi bi mogli upisati novu laganu pobjedu na domaćem parketu, a vjerujemo da će upravo tako i biti.

Golden State Warriors (31-23) – San Antonio Spurs (44-12) 04.30

Posljednji dvoboj večeri je po imenima i najjači, no ako obje ekipe nastave igrati kako igraju u zadnjim utakmicama, neizvjesnosti ne bi trebalo biti. Golden State Warriorsi popustili su u odnosu na prvu polovicu sezone te su upisali 6 uzastopnih poraza. Taj niz ipak su uspjeli zaustaviti u srijedu, kada su svladali Phoenix Sunse rezultatom 108:98. Do slavlja ih je vodio Klay Thompson s 28 poena, dok je Stephen Curry uz 20 poena podijelio i 11 asistencija. Njihova obrana bit će na velikom ispitu jer dolaze San Antonio Spursi koji su upisali 16 pobjeda u zadnjih 17 susreta. Pravu malu košarkašku lekciju održali su L.A. Clippersima jučer, kada su slavili sa 116:90 vođeni sjajnim Tonyjem Parkerom koji je ubacio 31 poen i podijelio 7 asistencija. Parker je u sjajnoj formi i djeluje nezaustavljivo za sve protivnike. Od ostalih igrača dobar je bio i Danny Green s 15 poena i 7 asistencija. Iako im je ovo druga utakmica u dva dana, jučer je na parketu igralo svih 13 igrača koji su bili u zapisniku, tako da umor ne bi trebao biti veliki faktor.

Ne vjerujemo da obrana Warriorsa može zadržati Spurse koji bi trebali upisati još jednu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE