Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi nakon preokreta i produžetka do treće pobjede

Košarkaši San Antonio Spursa poveli su s uvjerljivih 3-0 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige, te ih sada još samo jedna pobjeda dijeli od velikog finala.

“Velika trojka” San Antonija Tony Parker, Tim Duncan i Manu Ginobili odigrala je sjajnu utakmicu, te kombinirano ubacila 69 poena, za pobjedu svoje momčadi 104:93, ali tek nakon produžetka. Parker je ubacio 26 poena, Duncan 24, a Ginobili 19.

No, Memphis je bio taj koji je sjajno otvorio utakmicu i nakon prvih 12 minuta susreta vodio s 29:13. Gostujući trener Gregg Popovich jako je zamjerao svojim momcima što su u prvoj dionici izgubili čak osam lopti. To je očito probudilo Spurse koji su vrlo dobrom obranom u drugoj četvrtini prisilili Grizzliese na pogreške u napadu, te su zaostatak od 16 poena iz prve dionice do poluvremena smanjili na svega -4.

Memphis se još jednom krajem treće četvrtine odljepio na 61:52, no San Antonio se serijom 12-4 vratio i zaključio četvrtinu sa samo -1 (65:64).

U posljednjih 30 sekundi utakmice ušlo se izjednačenim rezultatom 86:86, a loptu je u svom posjedu imala momčad San Antonija. Manu Ginobili se sjajno izvukao na tricu, imao je otvoren šut, no njegova lopta nije pronašla put kroz mrežicu. Na drugoj je strani izolaciju tražio Mike Conley, ali njegov visoki pokušaj preko Thiaga Splittera nije bio ni blizu.

U produžetku (18:7) je još jednom sjajan bio neuništivi veteran Duncan (37), koji je ubacio sedam poena, ali uvodnih pet poena s kojima su se Spursi odvojili i više se nisu osvrtali. Podsjetimo i utakmica broj dva je otišla u produžetak, a tada je Duncan postigao šest od osam poena svoje momčadi.

Grizzliese je predvodio Conley s 20 poena, 5 ukradenih lopti i 4 asistencije, dok su visoki igrači, Marc Gasol i Zach Randolph upisali double-double učinke. Gasol je susret završio sa 16 poena i 14 skokova, a Randolph s 14 poena i 15 skokova, od čega je čak 9 bili napadačkih.

Recimo i da je Duncan ostvario 144. double double karijere u doigravanju, čime je prestigao legendarnog Wilta Chamberlaina i zasjeo na drugo mjesto. Vodeći je Magic Johnson.

Utakmica broj četiri, možda i posljednja u seriji, igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak, ponovno u Memphisu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE