Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi nakon produžetaka svladali CSKA, Knicksi bolji od Celticsa

Iza nas je još jedna večer predsezone NBA lige, u kojoj je odigrano šest susreta. Ruski gigant, momčad CSKA Moskve bila je blizu pobjede protiv prvaka zapadne konferencije, dok su u debiju Knicksi svladali “ljutog” rivala, ekipu Boston Celticsa i nanijeli im drugi poraz.

Prvu pobjedu u predsezoni ostvarili su Minnesota Timberwolvesi, svladavši na gostovanju sastav Toronto Raptorsa. Glavnu ulogu u trijumfu Minnesote imao je centarski dvojac Kevin Love i Nikola Peković, od kojih se očekuje da budu uzdanice momčadi, koju su u nekoliko zadnjih godina poharale ozljede. Love je za 26 minuta na terenu postigao 20 poena i sakupio 9 skokova, dok je Peković pridodao 12 poena uz 8 uhvaćenih lopti. Solidnu rolu s klupe odradio je rezervni bekovski dvojac J.J.Barea i Alexey Shved. Kod domaćina najviše je pokazao DeMar DeRozan sa 17 poena iz igre i uz visok postotak šuta, dok je debiji za Raptorse s tri postignute trice iz pet pokušaja odigrao Steve Novak.

U otvaranju predsezone Orlando Magic doživio je poraz protiv New Orleans Pelicansa. Nikola Vučević i Tobias Harris predvodili su Orlando s po 17 poena, dok je drugi izbor drafta Victor Oladipo, koji za sada ulazi s klupe postigao 10 poena uz 9 asistencija i 4 ukradene lopte za 25 minuta provedenih na terenu. Do treće pobjede u predsezoni u isto toliko nastupa dolaze Pelicansi, koji već u ranom stadiju natjecateljske sezone pokazuju očigledan napredak. Najbolji pojedinac susreta i jedan od najistaknutijih igrača večeri Anthony Davis postigao je 29 poena, uz 9 skokova i 4 blokade. Impresivan je bio s linije za slobodna bacanja pogodivši svih 11 pokušaja, a zanimljivo je kako su u zadnjih 90 sekundi okršaja izabranici Monty Williamsa postigli 8 uzastopnih bacanja i onemogućili igračima Orlanda da se u potpunosti vrate u susret.

U najzanimljivijem okršaju večeri, New York Knicksi svladali su Celticse rezultatom 103:102. Pobjednički šut s 8.2 sekunde do kraja susreta postigao je Tim Hardaway Jr., koji se na lijep način predstavio publici sa 16 poena, od čega je 10 upisao u četvrtom razdoblju. Imam Shumpert predvodio je Knickse s 18 poena, dok su solidne debije odradili Andrea Bargnani s 12 i Metta World Peace s 13 ubačaja. Kod Celticsa u odličnom se svijetlu pokazao Phil Pressey, koji je postigao 13 poena i podijelio 7 asistencija i vodio Boston do skorog preokreta u završetku susreta.

Sličan povratak s istim završetkom dogodio se u duelu Memphis Grizzliesa s Dallas Mavericksima, koji dolaze do tijesne pobjede nakon što su u trećem razdoblju imali 23 poena prednosti. Najbolji kod Mavericksa bio je Dirk Nowitzki s 20 poena i 7 skokova, dok je svoj doprinos s klupe dao Vince Carter postigavši 12 poena u svega 15 minuta na terenu. Očajan šut za tri poena glavni je razlog slabe igre domaćina koji su ubacili samo 2 trice iz 20 pokušaja. Svijetla točka u porazu nastup je krilnog centra Johna Leuera, koji je postigao 17 poena i tome pridodao 10 skokova i 5 asistencija.

Jedini produžetak večeri dogodio se u susretu San Antonio Spursa s ekipom CSKA Moskve. Nakon dominacije prvaka zapadne konferencije u trećem razdoblju, jedna od najjačih europskih momčadi uzvratila je istom mjerom u sljedećih 12 minuta i bila vrlo blizu trijumfa. Nakon promašenog slobodnog bacanja, Spursi su pokušali tricom Patricka Millsa doći do pobjede, a njegov neuspješan pokušaj prihvatio je bivši igrač Olimpije Aron Baynes i izjednačio dvoboj. Imali su još jedan pokušaj gosti, ali nisu ga iskoristili. Produžetci su otišli na stranu Spursa rezultatom 9:7 i to je bilo dovoljno za tijesnu pobjedu i konačan rezultat 95:93. Dobru partiju za Spurse odradio je Patty Mills s 14 poena, dok su kod gostiju najviše pokazali bivši NBA igrači Jeremy Pargo, s 20 poena, 6 skokova i 5 asistencija i Sonny Weems, koji je ubacio 16 poena.

U zadnjem duelu večeri Phoenix Sunsi upisali su drugu pobjedu i nanijeli drugi poraz Portland Trail Blazersima. Sunsi su dominirali većinom susreta, koji je na trenutke djelovao prilično nervozno i pun tenzija, dok su domaćini u zadnjem razdoblju uspjeli tek ublažiti poraz. Sunse je do pobjede vodio Goran Dragić s impresivnih 19 poena u 18 odigranih minuta, a izrazito veseli povratak Channing Fryea, koji je za 16 minuta postigao 14 poena i pokazao kako nije zaboravio šutirati. Najbolji kod domaćina bio je prošlogodišnji novak godine Damien Lillard s 19 poena i 4 asistencije.

NBA predsezona, rezultati:

Toronto Raptors – Minnesota Timberwolves 89:101

Orlando Magic – New Orleans Pelicans 95:99

Boston Celtics – New York Knicks 102:103

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 90:95

San Antonio Spurs – CSKA Moscow 95:93

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 98:104

Latest Posts

NE PROPUSTITE