Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi očekuju Duncana u momčadi za narednu sezonu

Jedan od najboljih visokih igrača u povijesti lige i prvi izbor drafta 1997. Tim Duncan igra svoje zadnje godine u ligi. Jedini igrač koji je u svojih prvih 13 sezona u svakoj izabran i u neku od najbolje tri NBA ekipe i u neku od najbolje dvije defenzivne ekipe već par godina razmišlja o mirovini, ali Spursi od njega očekuju da se vrati na parket i sljedeće godine.

Navodno, ni on ni Manu Ginobili još uvijek nisu odlučili da li će oblačiti crni dres i naredne godine ali od obojice se očekuje da igraju svoju 19. odnosno 14. sezonu respektivno.

Za Spurse bi ovo ljeto moglo da bude izuzetno zanimljivo, s obzirom na to da su zajedno sa Los Angeles Lakersima najveći favoriti za sljedeću destinaciju LaMarcusa Aldridgea koji je po nekim nagađanjima već rekao upravi Portlanda da napušta ekipu. MVP finalne serije 2014. godine Kawhi Leonard također je jedna od gorućih tema unutar Spursa s obzirom da on očekuje također veliki ugovor. Radi se o defanzivnom igraču godine i nekome ko predstavlja budućnost ove lige.

Osim njega, bitni igrači koji ulaze u free agency su dvije velike prijetnje iza linije za tri poena, Marco Belinelli i Danny Green za koje još ništa nije 100% sigurno. Ono što se pretpostavlja je to da bi moglo doći to razmjene koja bi poslala brazilskog centra Tiaga Splittera i njegovih garantovanih $16.75 milijuna dolara u neku ekipu da bi se oslobodio prostor za ugovore LaMarcusa (ponuda Spursa će vjerovatno biti maksimalni ugovor) te Kawhi Leonarda, uz potpisivanje ostatka rostera oko njih.

Latest Posts

NE PROPUSTITE