Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi odlučili umiroviti broj 21

Idućeg mjeseca dres s brojem 21, koji je Tim Duncan nosio dok je igrao za San Antonio Spurse, će zauzeti svoje mjesto pod svodovima AT&T Center dvorane. Spursi su u srijedu priopćili da će 18. prosinca kada im gostuju New Orleans Pelicansi dres s brojem 21 umiroviti, te ga nikad više nitko neće moći nositi.

Posebna ceremonija u čast Tima Duncana, a povodom umirovljenja dresa s brojem 21 će biti prenošena uživo na FOX Sports Southwestu i na aplikaciji FOX Sports Go.

Tim Duncan će biti osmi igrač kojemu će se Spursi odužiti tako što će umiroviti dres s njegovim brojem. Prije Duncana, tu čast su imali Bruce Bowen (broj 12), Sean Elliott (32), George Gervin (44), Avery Johnson (6), Johnny Moore (00), David Robinson (50) i James Silas (13).

Očigledno je bilo samo pitanje vremena kada će Spursi povući njegov dres. Duncan je svakako najbolji i najuspješniji igrač u povijesti Spursa. Igrao je 19 sezona za Spurse koji su mu i bili jedina momčad za koju je igrao u NBA ligi. Spursi su ga izabrali kao 1. izbor na draftu 1997. godine. Svake godine je igrao playoff sa Spursima, svake godine osim sezone 1998-1999 je sa Spursima imao bar 50 pobjeda, što je fenomen u američkom sportu da toliko godina uzastopno jedna momčad bude tako uspješna. Spursi su s njim osvojili 5 titula prvaka, što ih stavlja na četvrto mjesto po broju titula među momčadima u NBA ligi. Bolji su Boston Celticsi sa 17 titula, Los Angeles Lakersi sa 16 i Chicago Bullsi sa 6 titula.

Duncan je bio ROY (najbolji rookie) sezone 1997-1998., 15 puta je zaigrao na All Star utakmici, 15 puta je bio član najbolje petorke lige i 15 puta obrambene petorke lige, 3 puta MVP finala, 2 puta MVP regularne sezone i još mnogo individualnih priznanja su završila u njegovim rukama.

Možemo biti sretni što smo svih ovih godina mogli uživati u bravurama Tima Duncana, jer je svakako jedan od najboljih krilnih centara, ako ne i najbolji, u povijesti NBA lige.

Latest Posts

NE PROPUSTITE