Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi odluèili umiroviti dres Brucea Bowena

San Antonio Spursi objavili su da æe dres Brucea Bowena s brojem 12 biti umirovljen 21. ožujka kada Spursi igraju sa Minnesota Timberwolvesima u svom AT&T Centru.

Ovaj potez Spursa uopæe ne iznenaðuje jer je Bowen bio neizostavan dio ekipe koja je osvojila tri NBA naslova. Prema Greggu Popovichu Bowen je jedan od najzaslužnijih igraèa koji su sudjelovali u osvajanju ta tri naslova te  je Bowen kao igraè pravi pokazatelj da se odluènost i težak rad uvijek isplate.

Bowen se pridružio Spursima 2001. godine te je u devet sezona provedenih u Teksasu ubilježio 630 nastupa sto ga èini jednim od tek osam igraèa koji su u dresu Spursa odigrali preko 600 utakmica. Kroz svoju karijeru u Spursima bilježio je prosjek od 6,4 poena, 3 skoka i 1,3 asistenciju po utakmici. Bowen je u devet sezona u Spursima izabran èak osam puta u najbolju obrambenu petorku NBA lige što ga èini jednim od najboljih obrambenih igraèa u povijesti.

Bruce Bowen odigrao je u NBA ligi 13 sezona od kojih 9 u Spursima. Još je igrao i u Miami Heatu gdje je poèela njegova NBA karijera te takoðer u Boston Celticsima, Philadelphia 76ersima i opet u Miamiju prije nego što je došao u Spurse. U 873 utakmice koje je odigrao u dresovima raznih NBA klubova bilježio je 6,1 poen, 2,8 asistencija i 1,2 skoka. Bruce Bowen u sjeæanju svih NBA fanova biti æe zapamæen po svojoj predanosti igri te po èinjenici da je jedan on najboljih obrambenih igraèa ikada. Umirovljenje svog broja i dresa uvelike je zaslužio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE