Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi osigurali prvo mjesto na Zapadu

Košarkaši San Antonio Spursa su osmom uzastopnom pobjedom, na domaæem parketu protiv Portlanda rezultatom 124:89, osigurali status prvih nositelja Zapadne konferencije u doigravanju.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Paul George (27)
  • Asistencije: John Wall (14)
  • Skokovi: Ersan Ilyasova (15)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (8)
  • Blokade: Tristan Thompson (4)

Do 48. ovosezonske pobjede Spurse su vodili Tim Duncan i Danny Green, svaki sa po 18 koševa, a još su èetvorica igraèa teksaške momèadi ubacili dvoznamenkast broj koševa. Duncan, Tony Parker i Manu Ginobili nisu niti zaigrali u posljednjoj èetvrtini i postoji velika moguænost da æe ih trener Gregg Popovich odmarati u dvjema posljednjim, rezultatski beznaèajnim utakmicama protiv Phoenixa i Golden Statea.

Spursima je ovo bila 22. pobjeda u zadnjih 25 susreta, dok je s druge strane Portlandu, koji je u zapisniku imao tek devet zdravih igraèa, ovo bio šesti uzastopni poraz i osmi u zadnjih devet susreta.

Peti uzastopni trijumf Memphis je ostvario na domaæem perketu protiv Clevelanda sa 109:101. Marreese Speights ubacio je 17 koševa uz 10 skokova, dok je 17 koševa u trijumfu Grizzliesa dodao i Marc Gasol. Dvoznamenkasti su bili i Rudy Gay (15), O.J. Mayo (14) i Tony Allen (13) koji je upisao klupski rekord prema broju ukradenih lopti u jednom susretu. Skupio ih je osam.

Kod Cavaliersa, koji su poraženi peti put u zadnjih šest susreta, najbolji sa 25 koševa bio je rookie Kyrie Irving.

Košarkaši Netsa u svojoj su posljednjoj utakmici u New Jerseyju (sljedeæe sezone sele u Brooklyn, op.a.) teško poraženi od Philadelphia 76ersa 105:87, a na poluvremenu su odali poèast bivšim zvijezdama kluba, meðu ostalima i hrvatskom velikanu Draženu Petroviæu. Osjeæaj nostalgije vladao je Prudential Centerom prije i nakon poluvremena dok su se prikazivali video-isjeèci presjeka povijesti Netsa u New Jerseyju.

Što se same utakmice tièe, Philadelphia je pobjedom osigurala posljednje mjesto u doigravanju u Istoènoj konferenciji. 76ersi su dvije utakmice prije kraja sezone poravnati sa sedmoplasiranim New York Knicksima na sedmoj poziciji. Thaddeus Young zabio je svih svojih 15 koševa u drugom poluvremenu, a isto su toliko zabili i Jrue Holiday i Elton Brand, dok je Andre Iguodala za pobjednièki sastav ubacio 14 koševa uz devet asistencija.

Indiana Pacersi slavili su kod kuæe protiv Detroit Pistonsa 103:97 uz 27 koševa Paula Georgea, od kojih je 12 ubacio u posljednjoj èetvrtini. George je pogodio 13 od 15 slobodnih bacanja i dodao 10 skokova za Pacerse. David West zabio je 20 koševa u utakmici u kojoj je trener Pacersa Frank Vogel odmarao regularne startere Dannyja Grangera, Roya Hibberta i Georgea Hilla. Kod Pistonsa Greg Monrore bio je najefikasniji s 18 koševa.

Washington je kod kuæe savladao Charlotte 101:73 uz 16 koševa i 14 asistencija Johna Walla i vezao èetiri pobjede po prvi put od prosinca 2007. godine. Bobcatsima je to bio 21. uzastopni poraz, a ako izgube i posljednje dvije utakmice u sezoni (Orlando i New York) završiti æe s najlošijim postotkom pobjeda u NBA povijesti

Latest Posts

NE PROPUSTITE