Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi pomeli Utah, Clippersi poveli 3-1

Vodeæa momèad regularnog dijela Zapadne konferencije NBA lige košarkaši San Antonija u prvom su krugu doigravanja pomeli Utah, dok su Clippersi nadomak polufinalnog obraèuna sa Spursima stigli pobjedom kojom su protiv Memphisa poveli s 3-1.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Blake Griffin (30)
  • Asistencije: Mike Conley (8)
  • Skokovi: Paul Millsap (19)
  • Ukradene lopte: Tiago Splitter (3)
  • Blokade: Marc Gasol (3)

Argentinac Manu Ginobili u prve je tri utakmice èetvrtfinala doigravanja na Zapadu protiv Utaha trice šutirao 0-8, ali je potegao u 4. i to kada je bilo najpotrebnije. Tri je puta zaredom pogaðao za tri poena kada su se Jazzeri opasno primakli na samo èetiri koša zaostatka. Serijom Ginobilija Spursa su ponovno preuzeli kontrolu rezultata i na koncu komotno slavili, te izborili polufinale u kojem ih èeka bolji iz ogleda LA Clippersa i Memphisa.

Tamo je pak bilo vrlo neizsvjesno u takoðer 4. utakmici serije, a nakon produžetaka slavili su domaæi Clippersi zahvaljujuæi sjajnom dvojcu Griffin – Paul koji su kombinirano ubacili 59 poena, uhvatili 18 lopti, te 15 puta uspješno asistirali. Goste je predvodio njihov dvojac Conley i Gay koji su postigli 25, odnosno 23 koša, no nakon što je regularni dio zakljuèen rezultatom 87-87 u produžetku su Clippersi predvoðeni Chrisom Paulom ipak došli do pobjede. Paul je u kljuènom dijelu susreta stavio èetiri skok šuta, a prièu je zakljuèio Mo Williams realizacijom dva bacanja za konaènih 101-97.

Nakon 36 godina manje eksponirana momèad iz LA-a na pragu je prolaska u 2. krug doigravanja. Priliku za potvrdu tog uspjeha imati æe veæ u srijedu u Memphisu, a ako bude potrebno 6. susret na rasporedu je u Staples Centeru u petak.

Latest Posts

NE PROPUSTITE