Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi “pregazili” Miami za preuzimanje vodstva u finalu

Na impozantan su način košarkaši San Antonio Spursa poveli 2-1 u finalnoj seriji NBA lige protiv aktualnog prvaka Miamija. U prvoj domaćoj utakmici San Antonio je slavio s čak 36 poena razlike, 113:77.

Od starta utakmice San Antonio je vodio, no prava oluja na parketu nastala je tijekom treće, kao i početkom četvrte četvrtine, u kojim se trenucima domaćin odvojio na preko 30 poena razlike.

San Antonio se potpuno revanširao za visoki poraz u drugom ogledu (103:84 za Heat), te tako napravio korak bliže mogućem naslovu prvaka. Spursi vode 2-1, a čekaju ih još dvije domaće utakmice u nizu (četvrtak, nedjelja).

San Antonio je razbio prvaka makar je Tony Parker postigao šest, a Manu Ginobili sedam poena. Sjajan su napadački posao napravili Danny Green (27 poena, trice 7/9) i Gary Neal (24 poena, trice 6/10). Kawhi Leonard je osim odličnog obrambenog posla na Jamesu u obrani stigao napraviti čuda od 14 poena, 12 skokova i četiri ukradene lopte.

Nije se te večeri moglo stati na kraj napadačkoj raznovrsnosti San Antonija, no treba reći da je domaćin odigrao i sjajnu obranu tijekom tri četvrtine. Primjerice, LeBron James je u prvom poluvremenu ubacio samo četiri poena. Utakmicu je James završio uz šut 7/21, s 15 poena i 11 skokova. James je promašio 11 od prvih 14 šuteva.

U prvom dijelu je Miami iznad vode držao Mike Miller koji je trice gađao 5/5, no dosta bitna je bila završnica prvog dijela kada su Spursi u posljednjih 30 sekundi pogodili dvije trice (Parker i Neal), te na odmor otišli s 50:44. U trećoj dionici je potom krenula oluja.

Recimo da je San Antonio postavio novi rekord po broju ubačenih trica u jednoj finalnoj utakmici (16). Da su apsolutno sve brojke te večeri išle u prilog domaćina govori i broj skokova (52-36 za Spurse).

Latest Posts

NE PROPUSTITE