Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi produljili s Jeffersonom, tri nova transfera

Višegodišnji je ugovor sa San Antonio Spursima potpisao vrsni 30-godišnji krilni košarkaš Richard Jefferson, koji je u teksaški klub stigao prošlog ljeta.

Iako je u svojoj drugoj i posljednjoj godini ugovora sa Spursima, nakon što je doveden u igraèkoj razmjeni iz Milwaukeeja, iduæe sezone mogao zaraditi 15 milijuna dolara, radije je izašao na tržište kao uvjetno slobodan igraè. Zainteresiran za dugoroènost suradnje radije nego za samu zaradu, prihvatio je ponudu Spursa koja mu definitivno neæe donijeti prihod na razini 15 milijuna dolara po godini, a sve kako bi ponovno pokušao pomoæi stvoriti šampionski èetverokut sa starosjediocima: Timom Duncanom, Tonyjem Parkerom i Emanuelom Ginobilijem.

Prošlu je sezonu završio s 12.3 koša, 4.4 skoka i dvije asistencije u prosjeku po utakmici, što su njegove najsiromašnije brojke od rookie-sezone. Trener Greg Popovich ipak se založio za njega.

Od ostalih noviteta vrijedi izdvojiti potpisivanje dosadašnjeg beka-šutera Utah Jazza, 23-godišnjeg Wesleyja Matthewsa, za Portland Trail Blazerse. Potpisao je petogodišnji ugovor za 34 milijuna dolara. Prošlu je i svoju jedinu NBA sezonu kao nedraftirani rookie s jednogodišnjim ugovorom odradio vrlo dobro (9.4 koša i 2.3 skoka za 24.7 minuta u prosjeku).

Golden State Warriorsi potpisali su pak jednogodišnji ugovor s nedraftiranim novakom Jeremyjem Linom (21), koji se skautima iznimno dopao na nedavno završenoj Ljetnoj ligi u Las Vegasu, tijekom koje je blistao u dresu Dallas Mavericksa. Da bi mogao biti vrlo ugodno iznenaðenje sljedeæe sezone dokazuje njegov prosjek od 16.4 koša, 4.5 asistencija i 4.4 skoka po utakmici u njegovoj završnoj sezoni na Harvardu.

Iskusnoga su, 34-godišnjeg centra Tonyja Battieja, potpisali Philadelphia 76-ersi. Nije objavljeno pod kojim uvjetima. Prošlu je sezonu odradio u New Jersey Netsima odigravši samo 15 utakmica. Sezonu prije toga bio je èlan momèadi Orlando Magica, finalista NBA doigravanja. Tijekom 12 godina nastupanja u NBA ligi Battie je na prosjecima od 6.4 koša i 5.3 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE