Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi prvi na Zapadu, Hornetsi i Pacersi u doigravanju

Košarkaška momèad San Antonio Spursa osigurala je “jedinicu” na Zapadu NBA lige, Oklahoma City Thunderi prvi divizijski (Northwest) naslov od 2005., New Orleans Hornetsi doigravanje, kao i Indiana Pacersi, premijerno od 2006. godine.

San Antonio je lakoæom svladao Sacramento Kingse (124-92), uz 25 poena Emanuela Ginobilija, stigao do omjera 60-19 i uz poraz Los Angeles Lakersa kod Golden State Warriorsa (95-87) osigurao prednost domaæeg parketa u Zapadnoj konferenciji kroz cijelo doigravanje. Prijelomna je bila treæa èetvrtina (41-21), najbolja za Spurse u dosadašnjem dijelu sezone, u kojoj je George Hill postigao 12 od svojih ukupno 19 poena. Takoðer, +32 na kraju utakmice oznaèava najuvjerljiviju pobjedu sezone za ovu teksašku momèad.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Brook Lopez (39)
  • Asistencije: Baron Davis (12)
  • Skokovi: Brendan Haywood (19)
  • Ukradene lopte: Trevor Ariza (6)
  • Blokade: Chris Kaman (6)

Golden State se odavno oprostio od moguænosti borbe za naslov prvaka, no u posljednje vrijeme igraju kao da su spremni za velike stvari. Pobjedama protiv Dallasa i Portlanda dodali su i ovu protiv aktualnih prvaka i trenutaèno drugoplasirane momèadi Zapada u kojoj se istaknuo David Lee s 22 poena i 17 skokova. Dodajmo da je Dorrell Wright ubacio dvije trice (iz osam pokušaja) i došao do brojke od 185 ubaèenih dalekometnih šuteva u ovoj sezoni što je novi klupski rekord. Do sada je bio izjednaèen s uèinkom Jasona Richardsona iz sezone 2005/06.

Poraz je upisala i treæa momèad Zapada, Dallas Mavericksi. Nakon niza 18-1 (jedini poraz nanio im je Denver), uslijedio je negativan od osam pobjeda i devet poraza u kojem se istièu èetiri vezana. Taj je još uvijek aktivan, a novo posrnuæe nanijeli su im ponovno Denver Nuggetsi gostujuæom 104-96 pobjedom. S 23 poena pobjednike je predvodio J.R. Smith.

Domaæom 101-93 pobjedom protiv Houston Rocketsa playoff su osigurali New Orleans Hornetsi. Istaknuo se Chris Paul s uèinkom od 28 poena, devet skokova i deset asistencija.

Oklahoma City Thunderi posljednji su divizijski naslov slavili još pod imenom Seattle SuperSonics. Dogodilo se to 2005. godine, a sada je ponovljeno nakon 112-108 pobjede protiv LA Clippersa. Russell Westbrook i Kevin Durant kombinirano su postigli 55 poena i tako nadjaèali nadahnutu veèer Blakea Griffina (35 koševa, 11 skokova, šest asistencija).

Iznenaðenja je bilo i na Istoku, pa je tako Miami Heat poražen kod kuæe od Milwaukee Bucksa 90-85. Bez Dwyanea Wadea u momèadi veæinu posla na sebe preuzeo je LeBron James (29 poena, osam asistencija), meðutim, pobjeda je izostala, a Heat se vratio na treæe mjesto u poretku klubova na Istoku. Prvo mjesto drže Chicago Bullsi ispred Boston Celtisa.

Orlando Magicu je bio potreban produžetak da slavi kod Charlotte Bobcatsa. U konaènih 111-102 Jameer Nelson je “stavio” 18 poena i imao devet asistencija, Dwight Howard dodao 15 uz sedam uhvaæenih lopti i šest blokada, a Gilbert Arenas 25 koševa.

Indiana Pacersi trenutaèno su na omjeru 36-43, no i takav im je dovoljan za mjesto u doigravanju. U borbu za naslov uæi æe kao osmoplasirani sastav Istoka što su si omoguæili 136-112 pobjedom protiv Washington Wizardsa. Indiana je posljednji puta doigravanje igrala 2006. godine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE