Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi rade prostor na salary capu za Aldridgea

Uprava San Antonio Spursa vrlo ozbiljno shvaća ovaj free agency period a posebno borbu za potpis najveće zvijezde „prelaznog roka“ LaMarcusa Aldridgea. Prvog srpnja u Los Angelesu će se održati sastanak Spursa i sada već skoro sigurno bivšeg igrača Portlanda a na sastanak se u Spursima vrlo temeljito spremaju.

Osim generalnog menadžera i trenera koji su na tim sastancima standardni, tu će se naći i Tim Duncan i Tony Parker koji će svim silama pokušati dovući ovog nevjerojatnog krilnog centra u Teksas. Kako se već sada priča, Aldridgeu će se ponuditi maksimalni ugovor, a hoće li to prihvatiti još uvijek se ne zna. Naravno, tu su još i druge ekipe poput Lakersa, Mavsa ili Raptorsa koji će dobiti svoju šansu da pregovaraju ali zasada kako je Portland ispao iz igre, Spursi se smatraju za najveće favorite.

Da bi oslobodili prostor za LaMarcusa ali i za Kawhija Leonarda kojem je istekao ugovor, Spursi će pokušati razmijeniti brazilskog centra i bivšeg igrača Caje Laboral Tiaga Splittera. Kako on treba sljedeće godine da primi $8.5 milijuna dolara, a na njegovu poziciju treba da dođe Aldridge, u Spursima ne vide svrhu da zadržavaju ovu godinu njegov ugovor. Kada Duncan ode u zasluženu mirovinu, vjerojatno će preko bare povući njihovog izbora na ovogodišnjem draftu Nikolu Milutinova koji će popuniti mjesto u rotaciji visokih igrača koliko god može.

Naravno, sve ovo je u slučaju da Aldridge potpiše taj četverogodišnji maksimalni ugovor sa San Antoniom, i čini se kao dobar plan. Spursi su demantirali da su prije i tijekom drafta pokušali Splittera da mijenjaju, ali da bi sve uspjeli „ugurati“ pod salary cap izgleda da će morati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE