Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi razbijeni, nova fantastična predstava Bryanta

Težak je debakl doživio San Antonio, vodeći sastav Zapadne konferencije NBA lige, u petak navečer u svome AT&T Centeru. Portland je bio bolji s čak 136:106.

Goste je predvodio sjajni novak Damian Lillard s 35 koševa i devet asistencija, LaMarcus Aldridge je dodao 26 poena, a J.J. Hickson 23 koša i 11 skokova. Nanijeli su time Blazersi najteži ovosezonski poraz Spursima i postavili rekord kada je u pitanju broj koševa gostujuće momčadi u AT&T Centeru. Kod San Antonija, koji je igrao treću utakmicu zaredom bez ozlijeđenog Tonyja Parkera, s 18 je koševa prvo ime bio Tim Duncan.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Deron Williams (42)
  • Asistencije: Goran Dragic (16)
  • Skokovi: Reggie Evans (24)
  • Ukradene lopte: Mike Conley (5)
  • Blokade: Derrick Favors (6)

Aktualni prvak Miami je došao do 17. uzastopne pobjede, u petak je pred svojim navijačima svladao Philadelphiju sa 102:93 i postao prva momčad u ligi koja je osigurala doigravanje. LeBron James se istaknuo s 25 koševa i deset skokova, a Dwyane Wade je dodao 22 poena za Heat koji je sa 17 pobjeda zaredom izjednačio 12. najdulji niz u povijesti lige.

Los Angeles Lakersi su tek nakon produžetka u svome Staples Centeru slomili Toronto (118:116). Ključnu je ulogu, dakako, i ovom prilikom odigrao Kobe Bryant. Prvo je zabio tri trice u posljednje dvije minute utakmice, a posljednja je kroz obruč prošla pet sekundi prije kraja čime su Lakersi izborili produžetak, a potom je deset sekundi prije završetka produžetka zakucao za pobjedu. Zaključio je dvoboj s 41 košem i 12 asistencija, a dobro su ga pratili i Dwight Howard s 24 poena i 13 skokova, te Steve Nash s 22 koša.

Lakersi su s omjerom 32-21 samo milimetar od Utah Jazza koji drži osmo mjesto na Zapadu.

Čudesnu je utakmicu odigrao Deron Williams za Brooklyn koji je s 95:78 bio bolji od Washingtona. Ubacio je Williams 42 koša, a pritom je pogodio čak 11 trica od čega devet u prvom poluvremenu što je rekord NBA lige. U prvom je dijelu postigao 33 koša koliko i cijela momčad Wizardsa zajedno. Ukupno je na kraju utakmice ostao za jednu tricu prekratak za rekordom koji dijele Kobe Bryant i Donyell Marshall.

Sjajan susret mogli smo vidjeti u TD Gardenu gdje su domaći Celticsi nakon produžetka svladali Atlantu sa 107:102. Utakmicu je u korist domaćina potvrdio Jason Terry zabijenom tricom 30 sekundi prije kraja produžetka, nakon čega Hawksi više nisu uspjeli postići koš.

Kelte je predvodio Paul Pierce s 27 poena te po 7 skokova i asistencija, dok je na drugoj strani sjajan bio Josh Smith s 32 poena, 9 asistencija i 8 skokova.

U utrci za doigravanjem na Zapadu važnu pobjedu upisali su Houston Rocketsi, rezultatom 94:88 svladali su Warriorse i tako mogu mirni čekati rasplet situacije na Zapadu. To ne vrijedi za Utah Jazz, koja je izgubila 88:89 od Chicaga i sada imaju samo “pola” pobjede prednosti ispred Lakersa, no gledajući trenutno stanje na parketu kako te momčadi igraju, čini se da će Lakersi izboriti doigravanje, a Utah ne.

Latest Posts

NE PROPUSTITE