Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi se poigrali s Knicksima, Timberwolvesi s Lakersima

U noći s nedjelje na ponedjeljak odigrano je četiri utakmice NBA regularne sezone. U najjačem okršaju večeri Spursi su očitali košarkašku lekciju Knicksima i nanijeli im jedan od najtežih poraza na domaće terenu u klupskoj povijesti, Kevin Durant vodio je Oklahomu do pobjede u produžetcima, a Minnesota je bez većih problema porazila Lakerse.

Povratak J.R. Smitha nije pomogao Knicksima da pruže bilo kakav otpor aktualnim prvacima Zapadne konferencije. San Antonio Spursi u prvom su razdoblju šutirali preko 70%, odigrali napadački perfektnu četvrtinu i stvorili 18 poena prednosti. Nezadovoljna politika u Madison Square Gardenu zvižducima je počastila svoje „ljubimce“, koji se niti u jednom trenutku nisu uspjeli rezultatski približiti. Ovo je treći uzastopni poraz Knicksa na domaćem terenu, a u sva tri dvoboja ključan je bio početak utakmicu u kojem su Knicksi dopustili protivnicima da se odvoje. Trener Knicksa, Mike Woodson otvoreno je kritizirao igru momčadi te istaknuo kako se uopće nisu borili i kako je to neprihvatljivo. Spurse je do pobjede vodio šuterski raspoloženi Danny Green s 24 poena i deset uhvaćenih skokova, Kawhi Leonard dodao je 18, Tony Parker 17 poena i šest asistencija, a priliku je odlično iskoristio i Patty Mills, koji je postigao 15 poena. Kod domaće ekipe, Carmelo Anthony postigao je 16 poena i uzeo tek deset šutova, a isti broj poena postigao je i Andrea Bargnani. Spursi iza sebe imaju još jedan odličan početak sezone i omjer od šest pobjeda i tek jednog poraza, dok Knicksi imaju tek dvije pobjede u šest odigranih susreta i očigledno se muče s pronalaženjem prave forme.

Washington Wizardsi su propustili nekoliko odličnih prilika da iznenade Oklahomu i dođu do treće uzastopne pobjede. Bradley Beal i John Wall imali su šutove za pobjedu na kraju regularne dionice i produžetaka, dok je Kevin Durant s druge strane uz odlično odigrano utakmicu pokazao mirnoću i efikasnost u trenutcima kada se lomi susret. Dominacijom u skokovima i s puno više koševa iz druge prilike, Oklahoma se vratila u dvoboj i došla do pete pobjede u šest odigranih susreta. S 33 poena, 13 skokova i šest asistencija Durant je nosio Oklahomu, a odlično je odigrao i Serge Ibaka s 25 poena, 12 skokova i tri blokade. Gostima nije pomogla niti rekordna noć Beala koji je postigao 34 poena, uz visok postotak šuta.

Trend namjernog gubljenja utakmica kako bi se dobio što bolji izbor na draftu bio je često spominjan pred početak sezone, a jedna od ekipa koju se navodilo kao savršen primjer takve strategije bili su Phoenix Sunsi. Nakon sedam odigranih utakmica Sunsi se nalaze na omjeru pet pobjeda i dva poraza, dobili su sve četiri utakmice na domaćem terenu i bilježe neočekivano dobar početak godine. Po drugi puta ove godine bili su bolji od New Orleans Pelicansa, koji nastavljaju prikazivati promjenjiva izdanja i nekonstantnost u formi. Navijači Sunsa imaju razloga za zadovoljstvo zbog povratka Gorana Dragića nakon ozljede, kao i zbog odlične forme Markieff Morrisa u nekoliko zadnjih susreta. Pelicansima je ubacio 23 poena i s Eric Bledsoeom, koji je ubacio 24 poena nosio Sunse do pobjede. Kod gostiju najviše je pokazao Jason Smith, ubacivši 22 poena i dodavši tome osam skokova, tri asistencije i dvije blokade. Anthony Morrow pružio je dobru partiju zabivši 16 poena, dok je ostatak igrača s klupe odigrao prilično loše i bio jedan od razloga poraza Pelicansa.

Uvjerljivom pobjedom Minnesote nad Los Angeles Lakersima, Timberwolvesi su prekinuli niz od 22 pobjede Lakersa u međusobnim dvobojima, što je ujedno bio najduži aktivni niz između dvije ekipe u NBA ligi. Također s 47 zabijenih poena u prvom razdoblju igrači Minnesote srušili su rekord momčadi i postigli najveći broj poena u četvrtini od 2008. godine. Najzaslužniji za to bili su dva Kevina, Martin i Love, koji su se izmjenjivali u torpediranju Lakersa i izluđivanju domaćih navijača. Nakon toga utakmicu je preuzeo Ricky Rubio, došavši do drugog triple – doublea u karijeri s 12 poena, deset skokova i 14 asistencija. Starteri gostujuće momčadi bili su strašno raspoloženi i svi s dvoznamenkastim učincima završili susret. Lakersi su s druge strane odigrali užasnu obranu i nakon furioznog početka gostiju najbliže što su se uspjeli približiti je bilo 14 poena razlike na kraju trećeg razdoblja. U domaćem sastavu najbolje je odigrao Steve Blake s 19 poena i osam asistencija, a dobar učinak s klupe zabilježio je Jodie Meeks sa 16 poena.

NBA rezultati, 10.11.2013:
New York Knicks – San Antonio Spurs 89:120
Oklahoma City Thunder – Washington Wizards 106:105
Phoenix Suns – New Orleans Pelicans 101:94
Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 90:113

Latest Posts

NE PROPUSTITE