Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi sjajnom igrom u posljednjoj četvrtini do prve pobjede

Košarkaši San Antonio Spursa pobijedili su u prvoj utakmici velikog finala doigravanja NBA lige. Na gostujućem parketu American Airlines Arene slavili su protiv branitelja naslova Miami Heata 92:88.

Spursi su utakmicu prelomili u posljednjoj četvrtini koju su dobili 23:16. U toj su dionici odigrali sjajnu obranu prisilivši Heat na pet izgubljenih lopti, a u prvih 8 i pol minuta primili su samo sedam koševa.

Na kraju je pobjedu gostiju potvrdio koš Tonyja Parkera od table 5,2 sekunde prije kraja koji su suci u nekoliko navrata pregledavali, pokušavajući utvrditi da li je francuski playmaker ispustio loptu iz ruke prije isteka vremena predviđenog za napad. Video-snimke potvrdile su da je, a Parkerov je koš postavio, pokazalo se, konačan rezultat, budući je u sljedećem napadu Dwyane Wade promašio polaganje.

“Imali smo malo sreće u prvoj utakmici. Ponekad je to ono što je potrebno da bi se pobijedile utakmice”, komentirao je Parker.

Spursi su imali petoricu igrača s dvoznamenkastim brojem koševa. Parker je ubacio 21 koš, od čega 10 u posljednjoj četvrtini, uz 6 asistencija. Tim Duncan je zabio 20 uz 14 skokova, Manu Gonobili ubacio je 13, Danny Green 12, a Kawhi Leonard 10 koševa uz 10 skokova.

Miamiju nije pomogao niti triple-double LeBrona Jamesa od 18 koševa, 18 skokova i 10 asistencija. Wade je ubacio 17 koševa, ali niti jednog nije zabio u posljednjoj četvrtini, Chris Bosh je ubacio 13, ali tek 2 u odlučujućoj dionici igre, a dvoznamenkast je bio i Ray Allen s 13 koševa (trice 3/4).

“Spursi su Spursi. Stavit će vas u situaciju u kojoj se osjećate neugodno i ofenzivno i defenzivno i svaki put kada pogriješite oni će to kapitalizirati”, komentirao je James.

Druga utakmica finala igra se također u Miamiju u nedjelju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE