Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi traže novo vodstvo u posljednjoj domaćoj utakmici

Večeras se igra peta utakmica NBA finala, posljednja u dvorani San Antonio Spursa. Heat i Spursi imaju po dvije pobjede te je još sve otvoreno i sigurno nas očekuje zanimljiv dvoboj do zadnje minute.

San Antonio Spurs – Miami Heat (2-2)  02.00

Nakon što su Spursi u trećoj utakmici “otpuhali” momčad Miami Heata s terena, u prošloj četvrtoj utakmici Miami je uzvratio. Momčad s Floride nema dva uzastopna poraza još od početka godine i svaki puta dobro odreagiraju nakon poraza. Početak utakmice je za San Antonio bio odličan. Poveli su 15:5 na samom početku, no  Miami se brzo vraća u utakmicu zahvaljujući “uskrsnulom” Dwyane Wadeu. Heat je zatim prešao u vodstvo, ali se domaćini prije poluvremena bude i na veliki odmor se odlazi u egalu. U nastavku se Heatu agresivna igra isplatila i preuzeli su kontrolu nad utakmicom. Trio s Floride je funkcionirao gotovo savršeno i Spursi nisu mogli pratiti njihov ritam. U zadnjih 12 minuta se ušlo s plus pet gostiju, ali odmah na početku odlaze na dvoznamenkastu prednost koju nisu ispustili do kraja utakmice. Dwyane Wade je bio najvažnija figura četvrte utakmice i glavni pokretač igre Miamija. Wade je postigao 32 koša, dok su LeBron James  i Chris Bosh zabili 33, odnosno 20 koševa. Kod poraženih su najbolji bili Tim Duncan s 20 koševa i Tony Parker s 15 koševa. Momčad Gregga Popovicha je u drugom djelu izgledala dosta umorno i činilo se kako ne mogu pratiti goste u brzoj tranzicijskoj igri. Gosti su ih iznenadili sa samo jednim visokim igračem u petorci, što je Spursima onemogućilo uobičajeno udvajanje Jamesa i Wadea kada krenu na ulaz pod koš. Večeras je Spursi moraju dobiti utakmicu jer doći u Miami s 2-3 i osvojiti naslov prvaka je znanstvena fantastika.  Manu Ginobili je dosta samozatajan i ne igra na svojoj razini, što govori samo 30 zabijenih koševa u četiri utakmice finala. Navijači Spursa se nadaju da bi on mogao biti taj “X faktor” koji bi im donio krucijalnu prednost uoči seljenja karavane na sunčanu Floridu.

Nakon buđenja velike trojke Miamija, navijači Spursa moraju biti zabrinuti i nadati se da je to bio samo bljesak. Iako u ovoj seriji nijedna momčad dosad nije upisala dvije pobjede zaredom, mislimo da je došlo vrijeme za to i stoga prednost dajemo Miami Heatu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE