Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi u Staples Centru, Atlanta u Portlandu

Veèeras èak dva od èetiri dvoboja poèinju jako rano, toènije prvi u 21.30 gdje Clippersi doèekuju Spurse koji su u velikom naletu i pola sata kasnije Bullsi Netse koji nikako da prekinu svoj niz poraza. U ostala dva susreta Warriorsi idu na noge Memphisu a Hawksi kod Trail Blazersa koji igraju jako promjenljivo u posljednje vrijeme.

Los Angeles Clippers – San Antonio Spurs  21.30

Vjerojatno najzanimljiviji dvoboj veèeri bi se trebao odigrati u Staples Centru. Clippersi (19-9) ugošæuju Spurse koji su za jednu poziciju iznad njih na Zapadnoj konferenciji. Ozljeda Billupsa se baš i ne osjeti puno na rezultatu pošto su izgubili samo dvaput u posljednjih šest utakmica, od èega je pet bilo na gostujuæim parketima. Griffin i Paul predvode svoje suigraèe u skoro svim statistièkim rubrikama. Prvi je ubilježio èak 19 double-double uèinka ove sezone dok je drugi na brojci 7. U zadnjem susretu su u gustoj završnici pobijedili Portland na uvijek vruæem gostovanju u zadnjim trenucima utakmice sjajno pogoðenom tricom Paula. Sa Spursima (21-9) su odigrali samo jednom ove sezone i glatko su bili poraženi 115:90 u AT&T Centru. Neæe im svakako biti lako jer su gosti u najboljoj formi u cijeloj ligi i imaju èak 9 pobjeda zaredom. Imali su pauzu od tri dana nakon posljednjeg susreta u Torontu a dolaze nakon potpuno uspješne turneje i 5 pobjeda iz 5 gostovanja. Parkeru i Duncanu svakako pomaže èinjenica da se Ginobili polako vraæa i sigurno æe biti od velike važnosti veèeras jer su Clippersi najtanji baš na toj poziciji.

Favorita nema u ovom susretu, mogao bi odluèiti jedan koš ili individualan potez no mi æemo ipak dati sitnu prednost gostima radi briljantne forme.

Chicago Bulls – New Jersey Nets  22.00

Kako Chicago Bullsi (25-7) igraju u posljednje vrijeme Derrick Rose slobodno može uzeti još koji dan odmora za oporavak jer njegov izostanak na omjer previše i ne utjeèe. Istina, Watson se u zadnje vrijeme oèajno snalazi na poziciji playmakera jer prvo troši previše lopti, zatim koristi ulaze koje jedino Rose može završiti i na kraju uopæe ne razigrava suigraèe.Sreæom pa su ljudi u klubu to prepoznali i po drugi puta ove sezone potpisali Mikea Jamesa na desetodnevni ugovor. On je odigrao važnu ulogu u zadnjoj pobjedi nad Bostonom jer se njegovim ulaskom bitno popravila obrana ali i sam napad je bio znatno teèniji pa su na kraju Bullsi podijelili meðusobno 27 asistencija. Luol Deng je još jednom pokazao kako je kljuèan igraè današnjeg Chicaga a napokon je i Boozer odigrao za pohvalu i na kraju bio i najbolji strijelac ekipe. Odluka o nastupu Rosea æe opet biti donešena pred sam poèetak utakmice dok æe Hamilton propustiti i ovaj dvoboj. Netsi (8-23) su veæ jednom ove sezone gostovali u United centru ali ga ne pamte po dobrome jer su izgubili 15 razlike primivši 110 poena. To je bilo 23. sijeènja a od tada su ubilježili samo tri pobjede i èak deset poraza od kojih su nanizali njih 8 i još uvijek nisu prekinuli tu seriju. Napredak je vidljiv jer su i protiv Memphisa i protiv Indiane bili blizu i na kraju izgubili sa 5 poena razlike no nikako da naprave onaj konaèan potez i osiguraju pobjedu. Centri Okur i Lopez su upitni i svaki dan se oèekuje njihov povratak na parkete.

Bullsi su veliki favoriti u ovom susretu i vjerujemo kako æe ostvariti pobjedu, pogotovo jer im Netsi leže pošto su ih veæ dva puta dobili ove sezone.

Memphis Grizzlies  – Golden State Warriors  02.00

Memphis (17-14) je juèer u jednoj vrlo zanimljivoj utakmici pobijedio Denver Nuggetse sa 103:102. Naime, u prvom poluvremenu su imali +23, da bi pobjedu morali tražiti u zadnjem napadu u kojem Dante Cunningham nakon promašaja Rudy Gaya posprema loptu u koš. Memphis Grizzliesi su imali èak 6 dvoznamenkastih igraèa, od kojih je najbolji bio Rudy Gay s 20 koševa, a dobar je bio i Marc Gasol sa 16 koševa i 14 skokova. Danas im u goste stižu Golden State Warriorsi (11-16) koji su juèer gostovali kod Oklahome i izgubili rezultatom 87:110. Bolji rezultat sa svojih 34% ukupnog šuta nisu ni mogli oèekivati iako su dobili prvu èetvrtinu. Kasnije je Oklahoma lagano poveæavala svoju prednost sve do najviših 28 koševa razlike. David Lee je ponovno bio najbolji u redovima Golden Statea s 23 koša.

Memphis Grizzliesi su favoriti i trebali bi svojom obranom zagušiti napad gostiju, te tako doæi do pobjede.

Portland Trail Blazers  – Atlanta Hawks  04.00

Domaæini (16-15) su u èetvrtak kod kuæe igrali s Los Angeles Clippersima i izgubili sa 71:74. U dosta ružnoj utakmici u kojoj su igrali bez LaMarcusa Aldridgea imali su i 18 koševa prednosti, ali ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu. Gosti su polako stizali prednost i 4 minute prije kraja tricom (do tog trenutka su imali 0/13 šut za tricu) Mo Williamsa dolaze u vodstvo 67:66. Kasnije je Chris Paul (13 koševa) tricom i jednim fadeaway šutom gostima osigurao pobjedu. Najbolji strijelci Portlanda su bili Nicolas Batum i Jamal Crawford sa po 19 koševa. Atlanta Hawksi (19-11) su u srijedu u gostima pobijedili Phoenix Sunse sa 101:99. U prvom dijelu utakmice su zaostajali i po 15 razlike, no nisu su predavali i u završnici dolaze do vrijedne pobjede. Sa 30 koševa, 17 skokova i 7 asistencija Josh Smith je bio prvo ime utakmice i najzaslužniji za pobjedu.

Prednost dajemo domaæinima koji imaju 4 poraza zaredom na domaæem parketu i sigurno su jako motivirani da taj crni niz prekinu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE