Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi umirovili Ginobilijev dres, prvi NBA dvoboj Dončića i Dragića

‘Raptorsi’, čvrsto zalijepljeni na drugom mjestu Istoka, stigli su u čuveni ‘Madison’ u goste tamošnjim ‘Knicksima’, ove sezone uvjerljivo najgoroj momčadi NBA lige. Kao i većina drugih momčadi, i Kanađani su ‘ispeglali’ svoje domaćine u čijoj je petorci ponovno bio MARIO HEZONJA koji je igrao 21 minutu ubacivši za to vrijeme 8 poena uz šut 3/8 (trice 0/3, bacanja 2/2). Prvo ime rezultatski nezanimljivog susreta bio je Pascal Siakam (31p-5a) koji je najbolje iskoristio izostanak Kawhija Leonarda. U redovima domaćih posebnu je pažnju skrenuo ‘rookie’ Mitchell Robinson koji je uz 19 poena skupio čak 21 skok.

Više nego težak ispit imali su noćas IVICA ZUBAC i ostali, ove godine senzacionalni, ‘Clippersi’. Oni su gostovali u Milwaukeeju, a ‘Bucksi’ su im bili idealna prilika za novo dokazivanje. Međutim, jaki su ‘Bucksi’, a prejaki za ‘Clipperse’ kad im je raspoložen dvojac Khris Middleton (39p-9s-5a) – Giannis Antetokounmpo (34p-9s-5a). Gosti, koje je predvodio Shai Gilgeous-Alexander (21p-6s), ni jednog trenutka nisu bili ni blizu pomisli da mogu ostvariti novu pobjedu. IVICA ZUBAC je uobičajeno započeo susret u petorci, a na terenu se zadržao 18 minuta (šut 5/8) ubacivši 10 poena uz 6 skokova.

‘Cavaliersi’ su iz Clevelanda ‘skoknuli’ do San Antonija i dobro namučili ‘Spurse’. Međutim, koliko god pobjeda domaćem sastavu bila važna, utakmicu je zasjenio jedan drugi događaj. Naime, umirovljen je dres kojeg je 16 sezona nosio MANU GINOBILI, argentinski velikan i istinska legenda ‘Spursa’. Evo video koji ćete sigurno s poštovanjem pogledati: https://www.youtube.com/watch?v=7pYW2k7Ykjc. Inače, ANTE ŽIŽIĆ ponovno nije ulazio u igru, a najviše problema ‘Mamuzama’ zadavao je Collin Sexton (24p). Sastav Gregga Popovicha do pobjede je vodio DeMar DeRozan (25-8a) koji je susret završio realizacijom 10/12 iz igre i 5/5 sa linije slobodnih bacanja.

Zahtjevan susret za obje momčadi trebao je biti odigran u Houstonu, između ‘Nuggetsa’ koji love prvo mjesto i domaćih ‘Rocketsa’ koji su također pri samom vrhu jakog Zapada. Međutim, utakmica se ‘raspala’ već u drugoj četvrtini u kojoj su se gosti (Jamal Murray 20p) potpuno predali pred naletom raspoloženog Jamesa Hardena (38p-6s-6a) i ostalih ‘Raketa’, a za visok poraz ‘Denvera’ kriva je i noćas sjajno odigrana obrana domaćih.

‘Brooklyn Netsi’, ‘Detroit Pistonsi’, ‘Orlando Magic’, ‘Miami Heat’ i ‘Charlotte Hornetsi’ – od ovih pet momčadi tri će u doigravanje, a dvije neće. Protekla NBA noć započela je upravo sa međusobnim susretom ‘Pistonsa’ (Wayne Ellington 25p, trice 7/13) i ‘Magica’ (Aaron Gordon 20p), odigranim u Detroitu, a uvjerljiv je bio domaći sastav.

U isto vrijeme kad i onaj u Detroitu, započeo je i susret u Philadelphiji gdje su se eventualnom iznenađenju nadali ‘Netsi’ (Joe Harris 22p). Ali, ništa od toga, ‘Sixersi’ su već u prvih 12 minuta dali do znanja gostima da se ipak nemaju čemu nadati. Daleko najbolji igrač utakmice bio je Kamerunac Joel Embiid sa 39 poena, 13 skokova i 6 asistencija.

Ni igrači ‘Miamija’ noćas nisu mirovali. Njima su u goste stigli ‘Dallas Mavericksi’, a utakmicu je obilježio više nego zanimljiv dvoboj glavnih kreatora senzacije posljednjeg EuroBasketa. Vjerovali ili ne, pred više od 2.000 pristiglih Slovenaca koji nisu prestajali sa navijanjem: https://www.youtube.com/watch?v=Cgt-iqPFRCc. S jedne strane bio je veteran Goran Dragić, a s druge strane njegov nasljednik na mjestu lidera slovenske reprezentacije, Luka Dončić. Na kraju je pobjedu slavio Goran koji je Luki (19p-8s-7a) još jedanput prezentirao sve ono što jedan lider treba imati, a utakmicu je završio sa ‘triple-double’ učinkom (23p-12s-11a), tek drugim u bogatoj karijeri. ”Osjećao sam se kao da sam u Ljubljani”, izjavio je trener ‘Heata’ Eric Spoelstra. Inače, ova utakmica je označila i prvi NBA dvoboj Dragić-Dončić, ali i zadnji Wade-Nowitzki.

U posljednjoj utakmici, ‘Pelikani’ su na krilima Juliusa Randlea (34p-10s) u New Orleansu svladali ‘Kraljeve’ iz Sacramenta (Buddy Hiled 27p).

Latest Posts

NE PROPUSTITE