Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi uvjerljivi, Oklahoma ne može bez Duranta

Kako se već ustalilo, i sinoć je odigrano pet predsezonskih utakmica u NBA ligi. Najuvjerljiviju pobjedu upisali su Spursi nad Magicom, dok su još uspješni bili Pacersi, Pistonsi, Sunsi i Lakersi.

San Antonio Spursi došli su do treće predsezonske pobjede svladavši Orlando Magic rezultatom 123:101. Obje ekipe imale su neke bitne izostanke (Parker kod Spursa, Vučević i Nelson kod Orlanda), no to je svakodnevica u predsezoni. Orlando se uspio držati u igri tek tijekom prve četvrtine, ali već su na poluvremenu zaostajali velikih 25 razlike te je bilo jasno da će Spursi odnijeti pobjedu, samo je bilo pitanje s kolikom razlikom.

Spursi su imali velik broj raspoloženih igrača, a prednjačili su Patty Mills s 22 poena i Kawhi Leonard s 19 poena. Sjajno je odigrao i Tim Duncan s 10 poena, 7 skokova i 7 asistencija. Victor Oladipo ponovno je bio prvo ime Orlanda postigavši 22 poena, 6 asistencija i 5 skokova, a dobar je bio i Arron Afflalo sa 17 poena i 6 asistencija.

Malo je nedostajalo Washington Wizardsima da naprave veliki preokret u utakmici protiv Detroit Pistonsa. Tijekom prvog poluvremena Wizardsi su zaostajali i do 24 poena razlike, ali u drugom dijelu su se razigrali te malo po malo smanjivali prednost i učinili završnicu neizvjesnom. Na kraju su imali sedam sekundi za tricom izboriti produžetak, no pokušaj Glena Ricea nije prošao kroz obruč te su Pistonsi slavili rezultatom 99:96.

Greg Monroe predvodio je pobjednike s 18 poena, 14 je postigao Kyle Singler, a 13 Will Bynum. Najbolji kod Washingtona bio je Bradley Beal sa 17 poena i 7 skokova, a solidno je odigrao i Nene s 15 poena.

Indiana Pacersi su pobjedom protiv Atlante došli do svoje tek druge pobjede u sedmom predsezonskom susretu. Loše su otvorili utakmicu i nakon prve četvrtine bili u zaostatku od devet poena, no ostatak utakmice je otišao na njihovu stranu te su na kraju upisali sigurnu pobjedu, dok je ovo Hawksima peti poraz u šestoj utakmici.

Kod Pacersa možemo izdvojiti Davida Westa s 24 poena i Luisa Scolu s 20 poena (za 18 minuta igre), dok su u poraženoj momčadi po 17 poena postigli Mike Scott i Jeff Teague, a Makedonac Pero Antić susret je završio sa 7 poena.

Oklahoma nije mogla bez Kevina Duranta te je upisala poraz od Phoenix Sunsa rezultatom 88:76. Gerald Green i Eric Bledsoe postigli su po 15 poena za Sunse, dok je kod Thundera najbolji bio Reggie Jackson s 18 poena. U posljednjem susretu dana Lakersi su sa 108:94 svladali Utah Jazzere. Prednost su radili dok su na parketu bili igrači s klupe, posebice Jordan Farmar, koji je ubacio 20 poena i Jodie Meeks koji je postigao 15 poena. Kod Ute možemo istaknuti Briana Cooka s 18 poena te Gordona Haywarda s 15.

NBA predsezona, rezultati:

Atlanta Hawks – Indiana Pacers 89:107
Detroit Pistons – Washington Wizards 99:96
San Antonio Spurs – Orlando Magic 123:101
Phoenix Suns – Oklahoma City Thunder 88:76
Los Angeles Lakers – Utah Jazz 108:94

Latest Posts

NE PROPUSTITE