Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi uvjerljivo do prve pobjede

Drugi dan doigravanja otvorili su San Antonio Spursi i Utah Jazzeri. Spursi su pokazali zašto su u regularnom dijelu sezone bili najbolja momèad Zapada te su došli do uvjerljive pobjede 106:91.

Spursi su kontrolirali utakmicu od samog poèetka i nisu dopustili Jazzerima šansu za iznenaðenjem. Iako je Utah trebala imati prednost na visokim pozicijama, to nije bio sluèaj veèeras, prvenstveno zbog Tima Duncana koji je odigrao vrlo dobru utakmicu, a kada mu prikljuèimo i igraèa utakmice, Tonyja Parkera Jazzeri nisu imali šanse.

Parker je cijelu veèer bio nezaustavljiv za obranu Jazza, svojom brzinom izluðivao je protivnike i do kraja je uspio prikupiti 28 poena i podijeliti 8 asistencija. Duncan je susret završio sa 17 poena, 11 skokova i 5 asistencija.

Trener Spursa Gregg Popovich odluèio je u poèetnu petorku staviti Borisa Diawa, što se pokazalo kao dobra odluka. Spursi prvo veæe odvajanje rade krajem prve èetvrtine kada serijom 8-0 odlaze naprednost od 8 poena razlike (23:15). Do kraja samo su poveæavali tu prednost i Utah više nije uspjela ozbiljnije zaprijetiti. Igraèi s klupe Spursa obavili su odlièan posao i predvoðeni Manuom Ginobilijem koji je danas podijelio nekoliko nevjerojatnih asistencija držali su visok ritam igre i kada su starteri odmarali.

Velika borba trajala je do kraja treæe èetvrtine kada Gary Neal, Stephen Jackson i Matt Bonner pogaðaju trice i Utah u posljednju èetvrtinu ulazi sa zaostatkom od 15 poena. Parker i Jackson punili su koš gostiju i uspjeli održati prednost Spursa u mirnim vodama sve do kraja utakmice. Spursi su tako upisali prvu pobjedu i dali do znanja da neæe dopustiti da se ponovi prošla godina, kada su u prvom krugu ispali od Memphis Grizzliesa.

Uz Parkera i Duncana odlièan je bio Jackson koji je s klupe ubacio 14 poena. Kod Utaha najraspoloženiji su bili visoki igraèi Al Jefferson i Paul Millsap, ali ipak se i od njih nešto više oèekuje ukoliko Utah misli do pobjede. Millsap je susret završio s 20 poena i 9 skokova, a Jefferson je upisao 16 poena i 9 skokova. Razoèarao je Devin Harris koji je ubacio samo 7 poena i podijelio 2 asistencije.

Sljedeæa utakmica ove dvije ekipe igra se u noæi sa srijede na èetvrtak, ponovno u dvorani Spursa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE