Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi uvjerljivo i do druge pobjede

Košarkaši San Antonio Spursa stigli su i do druge pobjede u polufinalu Zapadne konferencije. Još jednom su pokazali kako ove godine igraju odliènu košarku, te da su s razlogom bili najbolja momèad tijekom regularne sezone. Na Clippersima je sada težak posao da se pokušaju vratiti u ovu seriju, a za to æe im biti kljuène sljedeæe dvije utakmice kod kuæe, koje æe igrati dva dana zaredom, u subotu i nedjelju.

Tim Duncan je od samog poèetka utakmice pokazao kako i na zapadu “starci” ne misle u mirovinu. Možda se dosta zaljubljenika u NBA ligu nada finalu Boston – San Antonio, te obnovi rivalstva dva ponajbolja krilna centra u ligi, Duncan protiv Kevin Garnetta, a da bi to mogao biti odlièan dvoboj pokazuju i jedan i drugi. Duncan je tako u prvih šest minuta igre postigao 10 poena. Ali kako Garnett ima svoje kolege, tako i Duncan ima svoje prijatelje u tridesetima. Manu Ginobili je takoðer postigao deset poena, a Tony Parker upisao 4 asistencije, te su Spursi stigli do brzih petnaest poena razlike, 25:10 nakon deset minuta igre.

Ipak izlaskom Duncana i Parkera krajem prve èetvrtine, Clippersi se malo bude, te serijom 15-4 stižu do samo èetiri poena zaostatka nakon dvije minute druge èetvrtine. Do velikog odmora su Clippersi uspijevali igrati ravnopravnu igru sa Spursima, èak unatoè èinjenici da je Chris Paul veliki dio prvog poluvremena proveo na klupi zbog osobnih pogrešaka. Tako je i rezultat na poluvremenu iznosio 48:44 u korist domaæina.

U nastavku Spursi u samo tri minute postižu 12 koševa (dvije trice Danny Greena) te ponovno dolaze do dvocifrene prednosti. Do kraja èetvrtine igralo se dosta efikasno. Skoro svaki napad obje ekipe je završavao postignutim košem, a prednost Spursa je uglavnom iznosila oko deset poena.

Preslika treæe èetvrtine se odvijala prvu polovicu posljednje. Odnosno veæina napada je završavala uspješno, a prednost Spursa i dalje je bila oko deset poena. Tako je bilo sve dok Spursi nisu serijom 10-1 stigli do 17 poena prednosti kojom su i konaèno prelomili utakmicu. Spursi su u drugom poluvremenu imali èak 68% šuta iz igre.

Tony Parker, koji je juèer proslavio svoj trideseti roðendan, bio je najbolji strijelac San Antonija s 22 koša, a dodao je i po 5 asistencija i skokova. Tim Duncan ubacio je 18 koševa, Boris Diaw 16, a Danny Green 13 pogodaka. Manu je ostao na 10 iz prve èetvrtine.

Kod poraženih Blake Griffin je ubacio 20, te imao samo jedan skok, ali treba pohvaliti šuteve koje je uzimao s poludistance koji su nedostajali u prvoj utakmici. Randy Foye dodao je 11, a Chris Paul, koji je imao jako lošu utakmicu, 10 koševa uz 8 izgubljenih lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE