Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi večeras imaju prvu “meč loptu”

Večeras se igra šesta utakmica NBA finala, moguće i posljednja. Spursi su došli na tri pobjede i samo ih jedna dijeli od naslova prvaka, dok Miami igra ovu, i eventualnu sljedeću, utakmicu kod kuće, što će pokušati iskoristiti za obranu naslova prvaka.

Miami Heat – San Antonio Spurs (2-3) 03.00

Serija se vraća na Floridu nakon što smo imali prilike gledati tri utakmicu u San Antoniju gdje su Spursi ostvarili dvije pobjede. U posljednjem susretu su pobijedili 114:104 na krilima sjajnog Argentinca, Manua Ginobilija koji je susret završio 24 poena što mu je rekord ove sezone i 10 asistencija. Momčad Spursa kontrolirala je utakmicu svih 48 minuta i nisu dozvolili Heatu da povede u niti jednom trenutku (drugi put u ovoj seriji je Heat ostao bez ijedne sekunde vodstva), ali su nekoliko puta morali lomiti strašan otpor Miamija koji se nakon minusa od 17 poena u drugoj četvrtini vratio na zaostatak od samo jednog poena tri minute prije kraja treće četvrtine. Međutim, Spursi u idućih šest minute rade zastrašujuću seriju od 21:2 i stvaraju prednost od 20 razlike. Kada smo pomislili da je utakmica gotovo, ekipa Miamija zahvaljujući Rayu Allenu (21 poen uz šut za tri 4/4) dolazi na zaostatak od osam poena jednu i po minutu do kraja, ali utakmicu u mirne vode odvode Tony Parker s lijepim prodorom za svoj 26 koš na utakmici i Danny Green (24 poena uz šut za tri 6/10 i 6 skokova) na njegov specifičan način, svojom 25 tricom u finalu. U redovim San Antonija nikako ne smijemo zaboraviti samozatajnog i maestralnog Tima Duncana sa 17 poena, 12 skokova i 3 blokade, te Kawhija Leonarda s 16 poena, 8 skokova, 3 ukradene lopte i odličnom obranom na LeBronu Jamesu kojeg je limitirao na 25 poena uz šut od 36%. Kod Heata se najviše istaknuo Dwyane Wade s 25 poena, 4 skoka i 10 asistencija, te Chris Bosh s 16 poena i 6 skokova (5 napadačkih). Nakon ovog poraza, ekipa Heata mora pobijediti u dvije uzastopne utakmice, a zadnji put im je to pošlo za rukom kada su u petoj utakmici pobijedili Bullse i u prvoj utakmici finala Istoka protiv Pacersa.

Mislimo da je došlo vrijeme za kraj ovogodišnje NBA sezone i očekujemo pobjedu Spursa jer smo u dosadašnjim utakmicama vidjeli kako imaju puno više napadačkog arsenala u odnosu na momčad Miamija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE