Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursi večeras traže “metlu” i prolazak u finale

Finalna serija Zapadne konferencije došla je do četvrte, moguće i posljednje, utakmice. Spursi imaju vodstvo od 3-0 i pokušat će već večeras dovršiti posao “metlom”, dok Memphis mora dokazati da prolazak do ove faze doigravanja nije bio tek slučajnost i da se mogu oduprijeti Spursima.

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs (0-3) 03.00

Spursi vode u seriji protiv Memphisa s 3-0, a nitko se u povijesti NBA lige nije vratio iz takvoga zaostatka, tako da je gotovo pa sigurno da znamo jednog finalistu lige. Naravno, nije gotovo dok nije gotovo, ali je vrlo teško za očekivati da može doći do preokreta. Navijači Grizzliesa svoju nadu polažu u to da su dva od tri poraza stigla nakon produžetka, što znači da su ekipe poprilično izjednačene te da jedna ili dvije lopte odlučuju o pobjedniku. Ovdje je prednost Spursa njihovo veliko iskustvo, “milijun” puta su se našli u takvim situacijama te im igranje produžetka ne predstavlja nepoznanicu. U trećoj utakmici, prvoj u Memphisu, rezultat je bio 104:93, a Spurse su do pobjede vodili Tony Parker s 26 poena i Tim Duncan s 24 poena, 10 skokova i 5 asistencija. Memphis je u prvoj četvrtini susreta vodio i s 18 poena razlike, ali to nisu uspjeli sačuvati do kraja. Kod njih je prednjačio Mike Conley s 20 poena, dok je Marc Gasol ubacio 16 uz 14 skokova. Dobar je bio i Zach Randolph s 14 poena i 15 skokova, ali njih su dvojica kombinirano ubacili 12 od 32 pokušaja iz igre, što ipak nije dovoljno dobro. Velike zasluge za to ima obrana Spursa koja maksimalno otežava dodavanje u post, tako da visoki dvojac Grizzliesa nema čiste situacije za poentiranje. Vrlo dobro u ovoj seriji igra Quincy Pondexter s klupe, koji je ubacio 15 poena, te si vjerojatno zaradio pokoju minutu više za večeras.

Vrlo vjerojatno nas očekuje nova uzbudljiva utakmica, a prednost ćemo dati Memphisu koji je uz malo sreće mogao i voditi 2-1, tako da su kvalitetniji nego što to rezultat od 3-0 pokazuje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE