Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Spursima derbi, porazi Heata i Hornetsa

New Orleans Hornetsi doživjeli su drugi poraz u trinaestoj utakmici osnovnog dijela sezone NBA lige. Iznenaðujuæe, od omjerom najslabije momèadi lige.

Griffin zaustavio Hornetse

Los Angeles Clippersima je pobjeda ostvarena rezultatom 99-95, naime, tek druga u dosadašnjem dijelu natjecanja u kojem su skupili veæ trinaest poraza. Osim toga, Clippersi su do noæi s ponedjeljka na utorak bili u nizu od devet utakmica bez slavlja, a pobjeda protiv Hornetsa prva im je u posljednjih petnaest meðusobnih suèeljavanja. Posljednji su puta slavili 8. sijeènja 2007. godine.

Za ovu pobjedu najviše je “potegnuoBlake Griffin s 24 poena i 13 skokova, a dobar je bio i Eric Gordon s 27 koševa od èega su oni postignuti sa linije slobodnih bacanja 4.7 sekundi prije kraja bili i kljuèni za slavlje. Kod Hornetsa, koji su porazom pali na treæe mjesto u poretku Zapadne konferencije, uèinak od 30 koševa, 10 skokova i pet asistencija ostvario je David West koji æe ostati upamæen i po promašaju pred kraj utakmice nakon èega je Gordon ubacio kljuène koševe.

Katastrofalan Wade

Problema i dalje ima u Miamiju. Po imenima jaka momèad Heata poražena je i šesti puta u èetrnaestoj utakmici sezone, ovaj puta kod kuæe od sasvim prosjeènih Indiana Pacersa. Bilo je 99-73, a velike “zaluge” za to ima playmaker domaæina Dwyane Wade èija je šuterska nemoæ ispoljena kroz 1-13 iz igre što mu je najgori uèinak od kada je došao u ligu. Za Miami, koji je dvije posljednje domaæe utakmice protiv Indiana riješavao s +34 i +30 u svoju korist, najviše je ubacio LeBron James (25), dok su za Indianu po 20 koševa postigli Danny Granger (11 skokova) i Brandon Rush (sedam skokova).

Spursima 11 u nizu

Derbi veèeri odigran je u San Antoniju gdje su domaæi Spursi slavili protiv Orlando Magica 106-97 i tom se pobjedom zadržali na vrhu ljestvice najboljih momèadi Zapada uz omjer 12-1. Jedanaesta im je to uzastopna pobjeda što predstavlja najdulji uspješni niz momèadi u posljednjih tri godine, ali i najbolji start u sezonu u povijesti kluba. Uspjeh mogu zahvaliti šutu za tricu (12-19) koju su u posljednjoj èetvrtini gaðali 5-5, te Parkeru (24 koša, deset asistencija) i Ginobiliju (25 poena, šest skokova, devet asistencija). Za Orlando, koji je s prvog mjesta Istoka pao na drugo zahvaljujuæi i pobjedi Bostona kod Altlante (99-76), najviše je pokazao Dwight Howard s 26 koševa i 18 uhvaæenih lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE