Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sramota Orlanda, Chicago nastavlja s pobjedama

Košarkaši Bostona bez Raya Allena i Rajona Ronda, te trojice igraèa s klupe, nanijeli su težak poraz Magicu 87:56, dok je Chicago stigao do 16. pobjede.

Premda su Celticsima nedostajala petorica igraèa, od èega vrlo važni starteri Rondo i Allen, Paul Pierce i nekadašnji èlan Orlanda Brandon Bass predvodili su Boston s po 19 koševa do vrlo uvjerljive pobjede nad Magicom u èijim redovima je jedini više od sedam uknjižio Howard ubacivši 18 uz 14 skokova.

Chicago je nastavio s pobjedama, te još više uèvrstio svoju poziciju najuspješnije momèadi ove sezone. Lakoæom su upisali 16. trijumf nadigravši Netse s 15 koševa razlike, a odliènu partiju pružili su Hamilton i Rose sa po 22 koša, te kombiniranih 18 asistencija. Dodajmo da je utakmicu propustio Loul Deng zbog ozlijede zgloba na lijevoj ruci.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Love (39)
  • Asistencije: Tony Parker (17)
  • Skokovi: Marcin Gortat (17)
  • Ukradene lopte: Tony Allen (5)
  • Blokade: Serge Ibaka (5)

Shawn Marion je s rekordom sezone od 29 ubaèaja predvodio prvake iz Dallasa do pobjede nad Phoenixom 93:87. Bez Dirka Nowitzkog koji odmara zbog bolova u koljenu, te najboljeg igraèa s klupe Vincea Cartera, Mavericksi su nanijeli Sunsima deveti uzastopni poraz u Dallasu. Kod gostiju su najuèinkovitiji bili Gortat i 39-godišnji veteran Grant Hill as po 19 koševa.

Oklahoma je veæ u drugoj treæini ostvarila 30 koševa viška protiv Detroita koji se do kraja maksimalno uspio približiti na minus 17. S trojicom na 20 ili više koševa, Thunder nije imao problema s Pistonsima, a osim standradnih Westbrooka (24) i Duranta (20), odlièno je odigrao èovjek s klupe Harden ubacivši 24 koša uz 5 skokova. Kod šuterski indisponiranih domaæina prvi je strijelac bio Knight sa skromnih 13 poena.

Dvojac koji veæ godinama vuèe Spurse do velikih rezultata još je jednom bio najzaslužniji za tijesno slavlje momèadi Gregga Popovicha protiv New Orleansa (104:102). Tim Duncan je ubacio 28 uz 8 skokova, ukljuèujuæi i kljuène koševe 1,4 sekundi prije kraja, a veliku pomoæ imao je u Tonyju Parkeru koji je u pobjedi kod Hornetsa sudjelovao s 20 koševa i èak 17 asistencija. Jedini koji im je parirao s druge strane bio je Jack, ali njegovih 26 koševa, 9 asistencija i 6 skokova nisu bili dovoljni za više od tijesnog poraza 104:102.

Izdvojimo još i pobjedu Houstona na gostovanju kod Minnesote sa 107:92. Premda je Love u redovima Wolvesa odigrao još jednu sjajnu utakmicu ubilježivši 39 koševa i 12 skokova, Španjolac Ricky Rubio podijelio je 12 asista, ali je imao i vrlo loš šut iz igre 2-10 što je na kraju koštalo Timberwolvese. Za Rocketse, koji su trenutno ulovili posljednju poziciju za doigravanje na Zapadu, vrlo efikasan bio je Martin s 31 košem.

Latest Posts

NE PROPUSTITE