Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sramotan poraz Knicksa, povratak Bryanta na terene

Sinoć je odigrano pet NBA susreta. U derbiju večeri Oklahoma je nadigrala Indianu, Boston je lakoćom “razbio” Knickse, dok je prvu ovosezonsku utakmicu odigrao Kobe Bryant.

U prvoj utakmici koja je igrana već u 18 sati u nedjeljno kasno poslijepodne, New York Knicksi pružili su sramotan nastup protiv gostiju iz Bostona. Utakmica, u kojoj su Knicksi htjeli upisati treću pobjedu u nizu i tako se lagano priključiti momčadima koje su na mjestima koja vode u doigravanje, pretvorila se u pravi fijasko. Već u prvoj četvrtini bile su riješene sve dvojbe o pobjedniku ovog susreta. Katastrofalno otvaranje Knicksa, koji su bili totalno van utakmice i šuterski i obrambeno, iskoristili su Celticsi i poveli sa 18:1 prije nego je Anthony pogodio prvi šut iz igre za domaćine. Na kraju četvrtine vodstvo Bostona diglo se već na 34:11. Posljednje tri četvrtine bile su doslovno odrađivanje posla za obje ekipe, a Knicksi su tijekom četvrte četvrtine gubili sa čak 45 koševa razlike. Krajnji rezultat  glasio je 114:73. Po završetku, publika u Madison Square Gardenu je predstavu domaćih naravno “nagradila” salvom zvižduka.

Najbolji u redovima Bostona bili su Jordan Crawford s 23 poena i 7 asistencija, Jared Sullinger s 21, a 16 poena su zabili Jeff Green i Brandon Bass koji je upisao i 8 skokova. Za poražene, Anthony je zabio 19 poena uz šut 5/15 za 31 minutu dok je Amare Stoudemire dodao 17.

Miami je u goste kod Detroita stigao oslabljen neigranjem Dwyanea Wadea i Michaela Beasleyja, ali to ih nije spriječilo da u utakmicu krenu vrlo dobro, posebice u obrani. Nakon sjajnog starta u prvoj dijelu prve četvrtine, Detroit kasnije polako smanjuje rezultat, ali Miami i dalje drži vodstvo u svojim rukama. Izlaskom Jamesa na početku druge četvrtine, Heat ne pronalazi put do koša i Pistonsi dovode rezultat u egal. Na predah se odlazi s prednošću gostiju od 6 razlike. Kao i na početku utakmice, Miami ponovno sjajno otvara četvrtinu te radi seriju od 15-4 u prvih 6 minuta drugog poluvremena. Do kraja četvrtine, gosti odlučuju i pobjednika vodeći s, nedostižnih za Pistonse, 21 poenom razlike. Utakmica završava uvjerljivim porazom Detroita 110:95.

LeBron James predvodio je pobjednike s 24 poena, 9 asistencija i 7 skokova, a vrlo dobro su ga pratili i Allen s 18 te Bosh koji je ubacio 16 poena uz 9 skokova. Najbolji u redovima Pistonsa ponovno je bio Andre Drummond ubilježivši 19 poena i 14 skokova. Isti broj poena zabio je i Jennings koji je uz to dodao i 6 asistencija. Josh Smith je ponovno odigrao vrlo skromnu utakmicu u kojoj je za 13 poena potrošio 14 lopti.

Sjajno je utakmicu otvorila Oklahoma protiv Indiane, Kevin Durant je zabio 14 poena već u prvoj četvrtini i predvodio svoju momčad u vodstvu od  28:18  na kraju četvrtine. I druga momčad Thundera je vrlo dobro reagirala u trenucima kada su se nalazili na terenu u čemu su ih predvodili Reggie Jackson i Jeremy Lamb. Indiana nikako u prvom poluvremenu nije uspijevala pronaći pravi napadački ritam, a i na obranom dijelu parketa nije bila na uobičajnoj razini gdje je Westbrook leđima nekoliko puta sjajno poentirao preko Georgea Hilla. Dominacija Thundera se nastavlja u drugom poluvremenu u kojem Pacersi i dalje ne uspijevaju pronaći rješenje za sjajne Duranta i Westbrooka. Utakmica je završena pobjedom domaćina od 118:94 kojima su Indiani nanijeli tek treći poraz u ligi.

Kevin Durant je ubacio 36 poena uz 10 skokova i 5 asistencija, a sjajan je bio i Westbrook s 26 poena, 13 asistencija i 7 skokova. Na drugoj strani, Paul George je također imao vrlo dobru utakmicu s 32 poena i 5 skokova, ali nije upisao ni jednu asistenciju. Jedini dvoznamenkasti u momčadi osim njega bili su Hibbert (12) i West (11).

Houston je nakon početne serije Orlanda od 9-2, preuzeo vodstvo već u prvoj četvrtini i prednost nije ispuštao do kraja. Na krilima Howarda koje je ubilježio double-double učinak već na poluvremenu, Hardena i Parsonsa, domaćini su na odmor otišli s 52:38. Dominaciju Rocketsa je najbolje oslikavala dominacija u skokovima (33-18) i vrlo loš šut Orlanda iz igre (ispod 30%). Nakon uvjerljive treće četvrtine, Houston je malo popustio u četvrtoj, no Orlando nije mogao napraviti ništa više no ublažiti konačni poraz koji je glasio 98:88.

Harden je zabio 27 poena ( šut 7/17) uz 10 asistencija i 8 skokova. Dwight Howard je odigrao još jednu 20-20 utakmicu, skupivši 22 skoka uz 20 poena. Chandler Parsons je dodao 18. Kod Orlanda najbolji su bili Glen Davis s 18, odnosno Afflalo koji je uz svojih 16 poena uhvatio i 9 skokova.

U povratku Kobeja Bryanta na košarkaške terene nakon ozljede Ahilove tetive, Lakersi su upisali deseti poraz ove sezone. Velike ovacije doživjela je košarkaška legenda u prepunom Staples Centru. Unatoč njegovu povratku, Raptorsi su već na samom početku  utakmice preuzeli vodstvo i završili četvrtinu s plus 10 nakon što je Terence Ross pogodio tricu s centra uz zvuk sirene. Lakersi su bili u potjeri za Torontom i ostatak utakmice, ali nisu se uspjeli dovoljno približiti kako bi posve okrenuli rezultat i Raptorsi su nakraju uvjerljivo upisali sedmu pobjedu u sezoni.

U pobjedničkim redovima utakmicu karijere odigrao je Amir Johnson (32 poena, 10 skokova). Dobro su ga pratili DeRozan (26 poena, 5 skokova i 5 asistencija) i Lowry (23 poena, 8 asistencija). Nijedan član prve petorke Lakersa nije zabio dvoznamenkasti broj poena, a njihovi najbolji strijelci bili su Young s 19 i Henry koje je upisao 17 poena u samo 14 minuta igra.

Kobe Bryant je zabio 9 poena uz šut 2/9 čemu je pridodao 8 skokova i 4 asistencije. U 28 minuta igre izgubio je čak 8 lopti. DeRozan je odigrao vrlo dobru obranu na njemu tijekom cijele utakmice i Kobe nije uspijevao pronaći pravi ritam u napadu nakon povratka od teške ozljede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE