Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Srbija u èetvrtfinalu, lagana pobjeda Španjolske

Posljednji je dan natjecanja u skupini E, danas æemo saznati èetiri putnika u èetvrtfinale Europskog prvenstva u Litvi. Još uvijek sve momèadi imaju priliku proæi dalje, tako da æe biti iznimno zanimljivo u svim utakmicama.

Prvu utakmicu igrat æe reprezentacije Srbije i Turske, nakon njih æe na parket dvije ekipe koje su osigurale prolazak dalje, Francuska i Španjolska, a na kraju dana æe domaæini igrati protiv Njemaèke.

Skupina E

Srbija – Turska 68:67
(Teodosiæ 208, 8sk; Kanter 11p)

Srbija se provukla u utakmici protiv Turske u kojoj je vodila veæim dijelom susreta. Odmah od poèetka tursku obranu je lako probijao Teodosiæ te se nametnu kao prvo ime susreta. Nekoliko puta su Srbi imali i dvoznamenkastu prednost, ali na kraju se sve riješilo u posljednjih nekoliko akcija. 40 sekundi prije kraja Teodosiæa su Turci udvojili i izborili mrtvu loptu koja je pripala njima. Arslan je zatim brzo poentirao za smanjenje zaostatka na samo jedan poen. Sljedeæi napad ponovno je u akciji Teodosiæ i ponovno je vrlo loše reagirao, uputio je nerezonski šut za tri poena kojeg je i promašio. Posljednji napad pripao je Turskoj, prvo je Onan blokiran, a nakon toga Ilyasova promašuje dosta težak šut i pobjeda odlazi u ruke Srbije koja je ovime osigurala nastup u èetvrtfinalu.

Prvo poluvrijeme sjajan je bio Teodosiæ, ali na kraju je umalo postao tragièar. Ipak, ostvario je uèinak od 20 poena, 8 skokova i 5 asistencija. Savanoviæ je pridodao 14 poena, a Tepiæ 12, dok je Krstiæ zaustavljen na 8. Tursku su predvodili Kanter i Onan sa 11 poena, a Ilyasova je ubacio 10, ali i promašio šut za pobjedu.

Francuska – Španjolska 69:96
(Seraphin 18p; Navarro 16p)

Nakon što se saznalo da Parker i Noah neæe igrati ovu utakmicu ostalo je samo pitanje sa koliko æe razlike slaviti Španjolci. Ipak, Francuska se vrlo dobro držala prvo poluvrijeme te se na veliki odmor otišlo sa prednošæu od samo jednog poena za Španjolce. Ipak, u drugom poluvremenu je sve došlo na svoje mjesto, Španjolci su samo u treæoj èetvrtini napravili gotovo 20 poena prednosti te mirno priveli susret kraju.

Navarro je predvodio pobjednike sa 16 poena, 15 je ubacio Fernandez, Pau Gasol 11, Ibaka 10, Marc Gasol 9 a Rubio je ponovno ostao bez koša. Sjajno prvo poluvrijeme odigrao je Seraphin koji je utakmicu završio sa 18 poena, a Traore je dodao 16.

Litva – Njemaèka 84:75
(Kaukenas 19p; Kaman 25p, 11sk)

U ovoj je utakmici Njemaèka morala pobijediti s barem 11 poena razlike ukoliko je htjela proæi u èetvrtfinale. Ipak, domaæini Eurobasketa im to nisu dopustili te æe oni nastaviti natjecanje meðu 8 najboljih. Uspješno su zaustavili Nowitzkog te time obavili veæi dio posla. Litva je nakon svake èetvrtine, osim druge, poveæavala vodstvo te je na kraju njihova pobjeda iznosila 9 poena razlike.  Bili su Nijemci relativno blizu tijekom cijele utakmice, ali pobjeda od 11 poena razlike ipak nije bila niti blizu.

Kod Litve najbolji je bio Kaukenas sa 19 poena, Jasikevièius je ubacio 17 a Valanciunas 15 poena. Nijemce je predvodio Kaman sa 25 poena i 11 skokova a Nowitzki je postigao 16 poena ali uz loš šut iz igre 4/17.

Ljestvica:
Španjolska 4-1
Francuska 4-1
Litva 3-2
Srbija 2-3
Njemaèka 1-4
Turska 1-4

Latest Posts

NE PROPUSTITE