Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Srednjoškolska zvijezda dobila privremenu zabranu igranja na sveučilištu

Brucoš sveuèilišta UCLA, Shabazz Muhammad, dobio je zabranu igranja za svoje UCLA Bruinse nakon dugo vremena istraživanja od strane NCAA lige. Iz NCAA lige je odluèeno kako je Muhammad prekršio pravilo koja govore o amaterizmu igraèa. Zadnji takav veæi sluèaj je bio Enes Kanter koji je primio previše novaca od strane Fenerbahèea nego što to NCAA dozvoljava, te je morao propustiti cijelu sezonu.

Shabazz (198 centimetara, 101 kilogram) je bek šuter koji je svojim igrama oduševio javnost, u srednjoj školi je bilježio brojke od 25 poena i 8 skokova po susretu. Bio je pozvan na All-American utakmicu gdje je svoju ekipu predvodio s 21 poenom i 6 skokova pa je osim pobjede dobio i nagradu za najboljeg igraèa. Shabazz je bio rangiran kao drugi najbolji igraè svoje generacije od strane ESPN-a.

Odluka za Muhammada je donesena prije prve utakmice UCLA i Indiana Statea i dolazi kao šok za sve navijaèe Bruinsa. Odluka je vrijedila samo za tu jednu utakmicu, te se još ne zna hoæe li nastupiti u sljedeæim utakmicama. UCLA je pobijedio 86:59, a nakon utakmice je Ben Howland (trener Bruinsa) izjavio kako je  odluka razoèaravajuæa.

“Jako je razoèaravajuæe. Osjeæam se grozno zbog Shabazza zato jer je on odlièan momak i fenomenalno je podnio svo to istraživanja oko njegovo sluèaja”, kaže Howland. “Bili smo optimistièni kako æe moæi zaigrati danas pa smo i mi razoèarani zbog njega. Nadamo se da æemo to riješiti u bližoj buduænosti. Kada æe moæi igrati za nas onda æe nam puno pomoæi. On je igraè koji može zabiti, dobro šutirati i odlièan je skakaè.”

Svi ti problemi su nastali zbog dva neslužbena posjeta na sveuèilišta Duke i North Carolina. Ti putevi su bili plaæeni od strane rodbinskog prijatelja, a to je protivno pravilima NCAA lige.

UCLA se može žaliti na tu odluku, a sportski direktor Bruinsa Dan Guerrero je rekao kako æe to i napraviti te se nadaju kako æe se taj problem što prije riješiti. Ukoliko se to ne dogodi ove sezone æe ljubitelji sveuèilišne košarke biti zakinuti za jednog spektakularnog igraèa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE