Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Srednjoškolska zvijezda LaMelo Ball zabio 92 poena na utakmici

Sredinom tjedna mogli smo svjedočiti čudesnoj partiji 15-godišnjeg LaMelo Balla u pobjedi njegove srednje škole Chino Hills.

Naime, u pobjedi 146-123 nad školom Los Osos, Ball je ubacio čak 92 poena uz šut 37/61 (trica 7/22, slobodna bacanja 11/14). Čudesno zvuči i činjenica da je postigao 41 poena u trećoj četvrtini susreta, pogotovo ako uzmemo u obzir da u srednjoškolskoj košarci ona traje tek osam minuta.

Ballova momčad je, nakon čak 60 uzastopnih pobjeda, proteklog vikenda izgubila od jedne od najpoznatijih i najjačih američkih škola, Oak Hill Akademije, što je očito jako naljutilo njihovog razigravača koji se nekoliko dana nakon iskalio na momčadi Los Ososa.

Košarka je očito u krvi obitelji Ball s obzirom na to da su LaMelova starija braća također vrhunski talenti kojima se u budućnosti najavljuje svijetla NBA karijera.

Najstariji od braće, 19-godišnji Lonzo, član je sveučilišne momčadi UCLA Bruinsa te će se gotovo sigurno pronaći među top pet izbora ovogodišnjeg NBA drafta, dok 18-godišnji LiAngelo još uvijek dijeli svlačionicu Chino Hillsa s najmlađim LaMelom. Kako to preko bare obično biva, sveučilišta s jakim košarkaškim programima nekoliko godina unaprijed rezerviraju mlade talente, pa su se tako LaMelo i LiAngelo već „obećali“ UCLA-u onog trenutka kad napuste srednju školu.

Ova sjajna izvedba natjerala nas je i da se malo pozabavimo poviješću te pronađemo najbolju individualnu predstavu srednjoškolske košarke. Ona pripada Dannyju Heateru, koji je davne 1960. godine u pobjedi svog Burnsvillea nad Widenom zabio čak 135 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE