Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sretan 30. rođendan, Babo! #sretnanovagodina

Bojan Bogdanović rođen je 18.travnja 1989. u Mostaru. U mladosti je bio vrlo dobar nogometaš, međutim s 12 godina prebacio se na košarku i kako se pokazalo nije pogriješio.

Karijeru je započeo u klubu iz rodnog grada, Zrinjskom. Babine kvalitete prepoznali su skauti Real Madrida, ali nikad nije dobio pravu priliku u kraljevskom klubu. Nakon toga, dolazi u Cibonu gdje bilježi odlične igre i u sezoni 2010./11. postaje najbolji strijelac Jadranske lige. Zadnja stanica prije odlaska u NBA bio je turski velikan Fenerbahče.

U srpnju 2014. potpisuje ugovor s Netsima, a u svojoj debitantskoj sezoni dobio je nagradu za najboljeg novaka Istočne konferencije. Nakon 2 i pol sezone u Netsima odlazi u Washington Wizardse gdje se zadržao vrlo kratko. U ljeto 2017. potpisuje dvogodišnji ugovor s Pacersima vrijedan 21 milijun dolara, čime postaje najplaćeniji hrvatski sportaš. U tekućoj sezoni Babo je postao glavni igrač Pacersa nakon ozljede Oladipa te je time pokazao da spada u gornju klasu NBA igrača.

Za kraj, ostavili smo reprezentaciju Hrvatske ili kako Babo kaže, najdraži mu dres. Vrijedi spomenuti da je Bojan bio uvijek tu za reprezentaciju, nikada se nije vadio na ozljede ili upitnost ugovora i zato iskreno žalimo što nije uspio ostvariti sve svoje snove s Hrvatskom.

Sretan ti rođendan, dragi naš Babo!

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE