Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sretan rođendan bivšem suigraču Dražena Petrovića i jednom od najomiljenijih stranaca u povijesti KK Cibone

Danas 56. rođendan slavi Doug Lee, koji je jednu sezonu svoje košarkaške karijere proveo u dresu zagrebačke KK Cibone. Lee je u dresu Vukova sa Tuškanca igrao u sezoni 1993./1994., a ostavio je dubok trag u našoj košarci te je među najomiljenijim strancima koji su igrali za “Cibose”. On je službeno prvi Amerikanac, koji je igrao za najtrofejniju hrvatsku košarkašku momčad. Stigao je u Zagreb kao bivši suigrač Dražena Petrovića.

Izabran je od strane Houston Rocketsa u drugom krugu NBA drafta 1987. godine. Lee se nije naigrao u NBA ligi, proveo je u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu tek tri sezone, a većinu karijere je igrao u Europi i u CBA ligi. Jednom prilikom je izjavio kako je tijekom karijere mogao nekoliko puta opet potpisati za neku do NBA momčadi, no da je u to vrijeme novac u inozemstvu za vrhunske igrače bio bolji od sjedenja na klupi u NBA ligi te da je želio igrati. Rekao je kako je brzo shvatio da je 50 najboljih igrača u NBA ligi toliko iznad ostalih igrača, a da su svi ostali stalno čekali svoje vrijeme za igru.

U New Jersey Netsima je bio zamjena za našu pokojnu košarkašku legendu Dražena Petrovića, a potom i za Mitcha Richmonda u Sacramento Kingsima, a “požalio” se kako njih dvojica nikada nisu bili ozlijeđeni.

Lee je izjavio kako ga je košarka puno naučila o životu, što je kasnije primijenio i u poslovnom svijetu.

“Zapravo sam jako puno naučio igrajući košarku, jer je to postao nevjerojatno velik business, što mi je nakon završetka karijere pomoglo da se brzo prilagodim poslovnom svijetu.”

Lee je godinama uspješan poslovni čovjek koji vodi vlastito poduzeće, a živi s obitelji u Las Vegasu. On i žena upravljaju tvrtkom ProSource, marketinškom tvrtkom koja isporučuje, distribuira i proizvodi proizvode s logotipom, a distributiraju i liniju namještaja Ashley Furniture u nekoliko saveznih država.

Latest Posts

NE PROPUSTITE