Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Sretan rođendan Zoranu Planiniću: njegova najbolja odigrana NBA utakmica

Bivši hrvatski reprezentativac Zoran Planinić je u košarkaškoj karijeri igrao za mnoštvo jakih europskih klubova, a kratak dio karijere je igrao i u NBA ligi. Na jednom od najjačih NBA draftova u povijesti, onom iz 2003. godine, izabrali su ga New Jersey Netsi ukupnim 22. izborom prve runde. Neki NBA analitičari smatraju kako je Planinić jedan od najgorih 22. pickova drafta u povijesti. Pišu kako je igrao tri neproduktivne sezone u dresu Netsa te se potom vratio u inozemstvo.

Isto tako pišu kako su Netsi propustili izabrati neke dugoročne igrače rotacije, čak i neke od budućih startera, uključujući Travisa Outlawa (23. pick), Carlosa Delfina (25. pick), Kendricka Perkinsa (27. pick), Leandra Barbosu (28. pick), Josha Howarda (29. pick), Lukea Waltona (32. pick), Zazu Pachuliju (42. pick), a zatim i buduće All-Star igrače Mo Williamsa (47. pick) i Kylea Korvera (51. pick).

U NBA ligi se zadržao tri sezone, a odigrao je ukupno 148 utakmica, pri čemu je bio na ukupnom prosjeku od 3,8 poena, 1,3 skokova i 1,1 asistenciju po utakmici.

Donosimo vam statistiku njegove najbolje utakmice u NBA karijeri, koja je odigrana 13. studenog 2004. Njegovi New Jersey Netsi su na domaćem parketu igrali protiv Dallas Mavericksa predvođenih Dirkom Nowitzkim.

Planinić je utakmicu započeo u prvoj petorci te je igrao ukupno nešto više od 35 minuta uz statistiku od 16 poena, devet skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte. Bio je drugi najbolji strijelac u redovima Netsa, više poena od njega je postigao samo Richard Jefferson (28 poena).

Netsi su na kraju izgubili od Mavsa rezultatom 94-78, u čijim redovima je najbolji bio Nowitzki, postigao je 31 poen uz po sedam skokova i asistencija, a Jerry Stackhouse je zabio 28 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE