Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stala serija Kevina Lovea, Howard pokorio Phoenix

Po prvi puta od 19. studenog prošle godine Kevin Love, krilni centar Minnesota Timberwolvesa, nije ostvario double-double uèinak, a, èini se, da je najsretniji zbog toga bio upravo on sam. Niz je stao na brojci 53. Toliko je utakmica u nizu Love ubacio barem deset poena i uhvatio barem deset lopti.

“Sada se napokon mogu usredotoèiti na svoju igru, osjeæam da mi je s ramena pao ogroman teret” kazao je Love, èiji je uèinak u 100-77 porazu od Golden State Warriorsa iznosio šest poena i 12 skokova.

S 24 poena, devet skokova i šest asistencija Warriorse je do pobjede vodio Stephen Curry.

Niz od šest poraza prekinuli su Indiana Pacersi u New Yorku pobjedom protiv Knicksa. U konaènih 106-93 rekord karijere od 29 poena (uz osam skokova) ugradio je Tyler Hansbrough. Utakmicu su Knicksi izgubili zbog loše igre razigravaèa. Nakon šest utakmica pauze vratio se Chauncey Billups (šut 4-14, trica 0-7), koji je tek malo uspio zasjeniti loš šuterski dan Toneyja Douglasa (1-12). Daleko najbolji u redovima poražene momèadi bio je Amar’e Stoudemire s 28 poena i šest uhvaæenih lopti.

Prvu pobjedu, a bilo je 111-88, u devet posljednjih sezona ostvarili su košarkaši Orlando Magica na gostovanju kod Sunsa. Phoenix je bio jedini grad u kojem Dwight Howard u profesionalnoj karijeri nije slavio.

Njegova dobra partija (26 poena, 15 skokova u tri èetvrtine), ali i izostanak ozlijeðenog playmakera Sunsa Steva Nasha uvjetovali su nešto lakšu utakmicu za floridsku momèad u kojoj su, uz Howarda, još šestorica igraèa ubacila deset ili više poena. Brandon Bass ubacio je 17, a Gilbert Arenas poen manje od njega.

Na mjestu Stevea Nasha nastupio je Aaron Brooks te je ostvario 19 poena i deset asistencija. Nashov izostanak, ipak, itekako se osjetio, no ostaje upitno koliko bi i s njim na terenu Phoenix pokazao protiv raspoloženog suparnika iz Orlanda.

Rekordni Celticsi

Od kada je u NBA ligu uvedeno pravilo vremenski ogranièenog šuta, Boston Celticsi nikada nisu primili manje poena no ove nedjelje. Pritom su svladali Milwaukee Buckse 87-56.

Dana 27. veljaèe 1955. godine Celticsi su svladali tadašnje Milwaukee Hawkse 62-57. Bucksima, koji su se NBA ligi prikljuèili pred poèetak sezone 1968/69, nitko nikada nije tako dobro zaustavljao napade. Samo poen više ubacili su u porazu od Seattle Supersonicsa (88-58) 2003. godine, dan nakon što je Ray Allen prešao u Seattle u promjeni igraèa kojom su Bucksi dobili Garyja Paytona.

“Sramotniji poraz od ovoga teško æete ikada vidjeti,” prokomentirao je utakmicu Scott Skiles, trener Bucksa èiji su igraèi u prvom poluvremenu imali više izgubljenih lopti (9) od ubaèaja iz igre (8).

Što se samih strijelaca na utakmici tièe, Allen je ubacio 17 poena za pobjednièku momèad, a Earl Barron 10 za poraženu. Bio je jedini po broju poena dvoznamenkasti igraè Milwaukeejeva sastava.

Latest Posts

NE PROPUSTITE