Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stan Van Gundy: John Wall nije franšizni igrač

Washington Wizardsi su ove sezone najlošija momčad u NBA cirkusu. Ekipa iz metropole SAD-a nakon 29 odigranih utakmica na sramotnom je omjeru od 4 pobjede uz 25 poraza. Čak i kad Bobcatsi, koji su nedavno prekinuli niz od 18 poraza i koji su prošle sezone imali najmanji postotak pobjeda u povijesti lige, imaju 4 pobjede više onda je stvarno lako zaključiti da nešto ozbiljno ne “štima” u toj ekipi.

Potencijala ne manjka, zasigurno, no na pobjedničke sezone ćemo morati još pričekati. Premda je trenutni roster pun nebrušenih dijamanata (poput trećeg izbora ovogodišnjeg drafta Bradleya Beala, šestog izbora prošlogodišnjeg drafta Jana Veselyja, Jordana Crawforda, Kevina Seraphina te prvog izbora drafta prije dvije godine, Johna Walla) uz dokazanog igrača kao što je Nene, ova ekipa još je uvijek prilično limitirana i po mišljenju mnogih stručnjaka i analitičara NBA lige, potrajat će njihovo gubitničko razdoblje.

Među stručnjacima koji su kritizirali ekipu pod vodstvom Randyja Wittmana našao se i bivši trener Orlando Magica i Miami Heata, Stan Van Gundy. Pojavljujući se u emisiji  “ESPN 980′s The Sports Reporters”, Van Gundy je bio prilično jasan. Osim što ne vidi Wizardse u doigravanju u bližoj budućnosti, doveo je u pitanje i potencijal samog Johna Walla, trenutno ozlijeđenog razigravača i nominalno prvog igrača ekipe, te smatra da on nije u stanju biti nositelj franšize.

“Da vam budem iskren: Volio bih reći da ste na dobrom putu, ali jednostavno mislim da nije tako. Sadašnji roster nema smisla. Znam da će to izgledati bolje s povratkom Johna Walla u ekipu. On je definitivno talentiran, ali nisam siguran da on može biti igrač oko kojeg gradite pobjedničku momčad. Ovo je loša košarkaška ekipa. Vodstvo kluba je vjerojatno smatralo da je Wall sposoban biti temelj za uspjeh – možda to još misle. Ja vjerujem da ima puno ljudi u ligi, među kojima sam i ja, a koji ne dijele njihovo mišljenje. Mislim da on nije dovoljno dobar. On posjeduje veliku brzinu i spretnost, ali pozicija playmakera je jako bitna. Ono što vas čini dobrim razigravačem je vaša sposobnost da donesete pravu odluku u pravom trenutku. Nisam primijetio da je Wall dobar igrač odluke”, izjavio je renomirani strateg.

Ostaje nam za vidjeti kako će na ove izjave reagirati John Wall i hoće li uspjeti igrom promijeniti Van Gundyjevo mišljenje skorašnjim povratkom na teren. Obzirom na rookie sezonu, bivša zvijezda sveučilišta Kentucky je u prošloj sezoni bilježila brojke od 16,3 poena, 4,5 skokova i 8,2 asistencija, što je čak za nijansu slabije, te je tako kritičare natjerala na razmišljanje o mogućnostima ovog atletski iznimno nadarenog igrača.

Vrijeme će pokazati hoće li Wall, uz Beala i Veselyja te ostatak ekipe podići razinu svoje igre, ili će se ovakva skeptična nagađanja poput Van Gundyjevog pokazati istinitima, kakvim se sada nakon razočaravajućeg starta u sezonu čine.

Latest Posts

NE PROPUSTITE