Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stan Van Gundy: Zabrljali smo

Nakon godina loših momčadi, uprava i rezultatskih neuspjeha ova godina je trebala označiti novo poglavlje za Detroit Pistonse. Dolazak cijenjenog stručnjaka Stana Van Gundyja, odlazak bivšeg GM-a Joea Dumarsa, sazrijevanje Grega Monroea i Andrea Drummonda, te ovoljetna pojačanja trebali su od Pistonsa napraviti barem “borca” za playoff. Loše vijesti. Barem za sada ništa od toga.

Pistonsi su trenutno na omjeru 3-16, imaju najnegativniji niz u ligi s 10 uzastopnih poraza, a zadnju su pobjedu upisali 14. studenog protiv Oklahome. Ne treba ni govoriti da su trenutno predzadnji u Istočnoj konferenciji. Momčad igra s ogromnim oscilacijama, nijedan igrač nije konstantan u kvaliteti izvedbe, a ni obrana ni napad ne funkcioniraju. Napadački su od njih gori samo Sixersi, a obrana koja je trebala biti forte momčadi tek je na 19., za ligaške prilike, ispodprosječnom mjestu jer Detroit dopušta 106,9 poena na 100 posjeda.

Nezadovoljan je i Van Gundy koji se nakon poraza od Lakersa prije dvije večeri izjadao novinarima. Treneru Detroita smeta činjenica da su se njegovi igrači više trudili i borili u predsezoni, nego što je to slučaj u regularnoj sezoni, a kao zadnji dobar primjer momčadskog zalaganja i požrtvovnosti ističe utakmicu s Memphisom koju su igrali sredinom studenog. Od tada je po Van Gundyju sve krenulo nizbrdo za njegovu momčad.

“Nema nikakvih dvojbi ili nesuglasica u predsezoni. Nitko ne pazi koliko je šuteva potrošio, nitko ne broji drugome koliko je šuteva uzeo. Svi znaju da će igrati pa je pozitivna energija oko momčadi. Nikoga tada nije briga za svoju statistiku. Isto je bilo i na treninzima. Odlično se treniralo i svi su odrađivali posao koji su trebali odrađivati. U regularnoj sezoni sve se promijenilo.”

Protiv Lakersa, obrambeno skromne momčadi, strateg Pistonsa bio je nezadovoljan šutom iz igre koji je iznosio samo 36,7%. U vezi toga kaže: “Uzimali smo jako teške šuteve a imali smo slobodne igrače koji su mogli uzimati lakše šuteve. Moram igračima ukazati na takve stvari. I ja moram raditi svoj posao bolje. Neću reći da imam sebičnu ili lijenu momčad, ali imam momčad koja je zabrljala.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE