Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stanko Barać želi u NBA?

Prema najnovijim vijestima bi se još jedan Hrvat mogao okušati u najjačoj ligi svijeta te svoju sreću potražiti preko Atlantika. Ne, ovo nije vijest o Hezonjinoj potvrdi izlaska na draft niti Šarićevoj objavi da će se iduće sezone ipak priključiti 76ersima, već se radi o novom pojačanju Cedevite – Stanku Baraću.

Barać je u zadnjih dvije godine imao velikih problema s ozljedama (stres fraktura i hernijacija diska) te se stoga odlučio vratiti u Hrvatsku i potpisao ugovor s klubom iz Zagreba do kraja sezone. U četiri utakmice za Cedevitu dobri div Stanko je na prosjecima od 9,5 poena i 7,5 skokova te se pokazuje kao veliko pojačanje pod obručima kako se sve više vraća u formu. Iz njegovog se tabora pojavila vijest kako bi se po isteku ugovora s Cedevitom pokušao izboriti za ugovor u NBA ligi.

Inače, ovaj 28-godišnjak je izabran na draftu 2007. godine kao 39.pick od strane Miami Heata koji su ga zatim proslijedili Indiana Pacersima. Oni prate njegove igre u Europi, ali kako izvori zasada javljaju, nemaju još nikakvih ozbiljnu namjeru ponuditi mu ugovor. Prije par godina su mu ponudili višemilijunski ugovor, no u to je vrijeme Barać imao unosan ugovor s Efesom i izabrao je ostanak u Europi.

Izvori također govore kako su se prošlih godina mnoge momčadi zainteresirale za Baraćeve usluge budući da se radi o „zanimljivom visokom i tehnički potkovanom igraču“ . Kako se nedavno oglasio i Ante Tomić kako bi se možda i on okušao u NBA ligi, postoji određena mogućnost da ćemo iduće godine bjesomučno pratiti statistike naša dva centra u borbama s najboljim visokim igračima svijeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE