Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Stari” Spursi dočekuju “mladu” Oklahomu, Knicksi kod Warriorsa

Večeras je na NBA rasporedu pet utakmica. Najbolja utakmica odigrat će se između Spursa i Thundera, a treba obratiti pozornost i na posljednji dvoboj dana, između Knicksa i Warriorsa.

Philadelphia 76ers (23-39) – Brooklyn Nets (37-26) 00.00

Netsi su u pozitivnom nizu od tri uzastopne pobjede u kojima su protivnike limitirali na 78,7 poena i šut od 38%. Možemo reći da su napravili malo iznenađenje u prošlom susretu kada su pobijedili na gostovanju kod Hawksa 93:80. Odlično su odigrali Brook Lopez s 18 poena i 9 skokova, te Andray Blatche s 18 poena i 4 ukradene lopte. U idućim utakmicama očekuje ih malo lakši raspored i mogućnost da poboljšaju svoj omjer. 76ersi nastavljaju s lošim igrama, te su sada na pet uzastopnih poraza ili još gore, devet poraza u prošlih deset utakmica. Posljednji susret izgubili su na gostovanju kod Magica 99:91. Najbolji igrač bio je Thaddeus Young s 26 poena, 12 skokova i 5 ukradenih lopti. U dosadašnjem djelu sezone odigrali su dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Netsa. Odlični su bili Deron Williams s prosjekom od 19 poena i 5 asistencija, Joe Johnson s 18,5 poena, te Lopez s 13,5 poena. Kod 76ersa najbolji je bio Jrue Holiday s prosjekom od 21,5 poena i 8,5 asistencija.

Očekujemo zanimljivu utakmicu, te prekid negativne serije 76ersa koji su pred svojom publikom ostvarili omjer 17-16.

San Antonio Spurs (48-15) – Oklahoma City Thunder (47-16) 01.30

Nastavlja se borba za prvo mjesto na zapadu, a večeras će kulminirati dvobojem dviju najboljih ekipa koje drže prva dva mjesta. Thunder igra u nešto boljoj formi i ostvarili su pet pobjeda u nizu. Sinoć su pred svojom publikom pobijedili Celticse 91:79. Najbolji igrač Thundera, Kevin Durant je zabio 23 poena i pridodao 11 skokova. Spursi ih dočekuju bez prvog igrača Tonyja Parkera koji je i dalje ozlijeđen. U zadnjoj utakmici iznenađujuće su poraženi od Blazersa u utakmici koju su igrali pred svojom publikom. Najveći problem bila je obrana koja je dopustila čak 136 poena, a prednjačio je Damian Lillard s 35 poena i 9 asistencija. Od 106 poena koje je ekipa Spursa zabila, najviše je zabio Tim Duncan s 18 poena kojima je pridodao 8 skokova. Do sada su u sezoni odigrali dva susreta u kojima je svaka ekipa ostvarila po jednu pobjedu pred svojom publikom. Kod Thundera su najbolji bili Durant s 21 poenom i 10 skokova u prosjeku, Russell Westbrook s 20 poena, 7 skokova i 7 asistencija u prosjeku, te Kevin Martin s prosjekom od 17,5 poena. U redovima Spursa najbolji je bio Duncan s prosjekom od 16 poena.

Nezahvalna utakmica za prognoziranje, a kako prednost moramo dati jednoj ekipi mi smo se odlučili za Spurse i njihovu momčadsku igru, te odličnu omjer koji su ostvarili u svojoj dvorani od 25 pobjeda iz 29 susreta.

Utah Jazz (32-31) – Detroit Pistons (23-42) 02.00

Prilika za Jazzere da se ponovno izjednače s Lakersima na osmoj poziciji Zapada. Trenutno imaju četiri poraza u nizu, sva četiri u gostima, i s olakšanjem su dočekali povratak kući. Zadnji susret odigrali su prije dva dana, kada su ih svladali Knicksi rezultatom 113:84. Nitko iz početne petorke Jazzera nije postigao preko 8 poena, a na taj način ne mogu pobijediti nikoga. Jedini koji je nešto pokazao bio je Alec Burks s 14 poena. Detroit je u iznimno teškom razdoblju, jer osam od 11 utakmica igraju u gostima. Trenutno imaju 5 poraza u nizu, a ta će se brojka vjerojatno i povećati. Jučer su uvjerljivo izgubili od Clippersa, rezultatom 129:97. Na parketu je najbolji bio Jose Calderon s 18 poena, dok je Jonas Jerebko ubacio 14. Ali ništa im to nije pomoglo kada je obrana bila propusna i nije mogla zadržati protivnike.

Utah je uvjerljivo kvalitetnija momčad u ovome trenutku i morala bi slaviti u ovome susretu.

Phoenix Suns (22-41) – Denver Nuggets (42-22)  03.00

Phoenix Sunsi su u subotu kod kuće svladali favorizirane Houston Rocketse s 107:105. Odigrali su jednu dobru utakmicu, gdje su se u završnici bolje snašli nego gosti i tako došli do iznenađujuće pobjede.  U napetoj završnici se istaknuo Slovenac Goran Dragič koji je zabio nekoliko važnih koševa, a ukupno  je zabio 18. Najefikasniji kod Phoenixa je bio Jared Dudley s 22 koša. Denver Nuggetsi nastavljaju s izvrsnim predstavama, a zadnja žrtva su bili Minnesota Timberwolvesi koji su nastradali u Coloradu s 111:88. Nakon izjednačujućeg prvog poluvremena, u drugom su Nuggetsi zaigrali mnogo bolje i svojim kontranapadima totalno napunili koš gostiju. Izvrstan je bio Ty Lawson s 32 postignuta koša. Denver trenutno ima osam pobjeda u nizu, a prema rasporedu se čini da bi se taj niz mogao i produljiti. Djeluju vrlo dobro i čini nam se kako bi u predstojećem playoffu mogli biti dark horse za favorite Zapada.

Očekujemo pobjedu Denvera jer su za klasu kvalitetnija momčad.

Golden State Warriors (35-29) – New York Knicks (38-22)  03.30

Warriorsi su zadnje dvije utakmice kod kuće poraženi od Houston Rocketsa, a zatim i od Milwaukee Bucksa. Bucksi su u Oaklandu slavili sa 103:93. Iako su tijekom prvog dijela bili bolja momčad, u nastavku se tečnost u igri izgubila, a gosti su to znali iskoristiti. Krvnik Golden Statea je bio upravo njihov bivši igrač Monta Ellis, koji im je utrpao 26 koševa, od kojih su neki bili presudni. Kod Warriorsa je s 18 koševa bio najbolji Klay Thompson. U toj utakmici nije nastupio David Lee koji vuče manju ozljedu, a za večeras je također pod upitnikom, no mišljenja smo da će htjeti zaigrati protiv bivšeg mu kluba. New York je odigrao tri utakmice bez Carmela Anthonyja, a izgubili su samo od Oklahome s pola koša. Danas bi Anthony pak trebao igrati. Nažalost pogodila ih je još jedna loša vijest, a  to je operacija Amare Stoudemirea koji će s terena izbivati oko 6 mjeseci. Prošla utakmica protiv Utah Jazza gdje su upisali pobjedu 113:84 je pokazala pravi momčadski duh Knicksa. U strijelce su se upisali svi igrači osim Marcusa Cambyja, a s 24 koša najbolji je bio J.R.Smith.

Očekuje nas vrlo neizvjesna utakmica, u kojoj malu prednost dajemo domaćim Warriorsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE