Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steph Curry hvali suigrača

Košarkaš Golden Statea Steph Curry oduševljen je pobjedom nad Houstonom, a najavio je obranu naslova prvaka svoje momčadi.

“Klay nas je održao u igri u prvom poluvremenu, dao je 21 poen i pogodio važne šuteve koji su ubijali njihov ritam. Ja sam se mučio s osobnama, nisam mogao biti agresivan… Na poluvremenu je bilo neriješeno, a ja nisam dao nijedan poen, ta situacija mora se smatrati odličnom. Naša obrana nas je nosila u drugom poluvremenu, ona je omogućila da dođemo do ritma u napadu. Ostali smo staloženi, imamo iskustva s ovakvim situacijama i to se vidjelo. Prokleto sam ponosan na ovaj sastav“, rekao je Curry.

Bila je ogromna razlika u nastupu Stepha u prvom i drugom poluvremenu, a završio je sa 33 poena (9-20 iz igre, 11-11 penali), 5 skokova i 4 asistencije.

“U prvom poluvremenu sam samo razmišljao o tome da moram prestati raditi prekršaje i razmišljao sam o njihovoj obrani, o tome kako me brane. Bio sam užasan. Bilo je teško biti na klupi, ali znao sam kako utakmica traje 48 minuta, da ću imati priliku. Neki šutevi su ušli, počeo sam bolje pratiti kako igraju u obrani, a onda se sve otvorilo. Imao sam i ranije ovakve utakmice u kojima loše krene, pa se poslije probudim. Noć kao što je ova ne događa se bez vjere koje imam u sebe, znam kako mogu igrati u ovakvim utakmicama, a i ljudi oko mene zasipaju me pozitivnošću i tjeraju me da sagledam stvari iz drugačije perspektive. To je samo košarka, igram je od svoje druge godine“.

Na pitanje da objasni Thompsonov mentalitet u važnim utakmicama, Steph odgovara:

“Njegov karakter i pogled na život čine ga drugačijim u ovakvim trenucima. Ne znam osjeća li pritisak, samo igra košarku… Ima puno samopouzdanja, svi su bili zaslužni za pobjedu, ali posebno bez Klaya ne bismo dobili ovu utakmicu, bio je najbolji“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE