Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steph Curry je najkorisniji igrač lige

Premda se još uvijek čeka službena potvrda NBA lige brojna izvješća i izvori iz SAD-a potvrđuju da je playmaker Golden State Warriorsa Stephen Curry osvajač MVP titule, ili nagrade za najkorisnijeg igrača lige.

Prema istim američkim izvorima liga će i službeno Curryja proglasiti za MVP-a danas ili u srijedu, između dvije utakmice doigravanja Memphisa i Golden Statea.

Drugi u poretku iza Curryja bio je šuter Rocketsa James Harden, a nije poznato na kojim su se pozicijama i koliko su glasova dobili ostali kandidati koji su se spominjali kao pretendenti na titulu kao što su LeBron James, Chris Paul, Russell Westbrook i Anthony Davis.

Usprkos svim spomenutim imenima kako se sezona približavala svom kraju tako je bilo sve jasnije i jasnije da će glavnu riječ u utrci voditi ipak samo Curry i Harden. Prvi je svoju ekipu vodio do prve pozicije Zapadne konferencije koju su suvereno osvojili sa 67 pobjeda. Drugi je Rocketse koji su dobar dio sezone igrali bez Dwighta Howarda odveo do drugog mjesta na Zapadu. Igrački se jako razlikuju. Curry je bio lider modernog napada, premda razigravač bio je dosta postavljen u ulogu šutera, a njegova sposobnost da pogađa trice u serijama s 10 metara dala mu je dozu šarma kakvu Harden po nekima nema. Harden je bio centar napada u kojemu je on bio zadužen za sve s loptom u rukama, napadao je iz pick and rolla, koristio prostor za ulaze i iznuđivao slobodna bacanja. Na kraju pobjednik utrke za MVP-a ipak je Curry premda ne bi bilo nezasluženo da je nagradu osvojio i Harden.

Curry je kroz regularnu sezonu ostvario učinak od 23 poena, 7,7 asistencija, 4,3 skoka, 2 ukradene lopte, 3 izgubljene, uz 48% šuta iz igre i 44% šuta za tricu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE