Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Steph Curry je prilagodljiv, mogao je igrati u eri Jordana”

Navijači i mediji posljednjih dana se zabavljaju usporedbama košarkaša i era u kojima su igrali. Iako je to jako teško za uspoređivati s obzirom na okolnosti, The Last Dance dokumentarac je još dodatno naglasio potrebu pitanja “Tko je najbolji košarkaš u povijesti?

Isto tako, zadnjih dana se protežu i pitanja jesu li neki igrači sposobni za igrati modernu košarku, ali i obrnuto. Mnogi se pitaju primjerice bi li jedan Stephen Curry mogao odgovoriti izazovima fizičke košarke iz 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća.

Bi li Curry mogao igrati u Jordanovoj eri?

Mnoge pristalice teze da je Jordan najveći ikada smatraju da Curry ne bi mogao igrati košarku kakvu igraju njegovi Warriorsi te da bi vrlo vjerojatno bili “pometeni s parketa”. U raspravu se naravno nije propustio uključiti ni pomoćni trener Golden Statea, Ron Adams, koji smatra da je Curry rođeni pobjednik i da bi mu njegov nagon donio usjeh u bilo kojoj košarkaškoj eri.

“Steph je čovjek koji jednostavno uživa u životu. Igra se košarke. Način na koji to radi, ne kažem da drugi ne znaju ili ne mogu, je jedinstven. On je unikat. To ga čini Stephom Curryjem koji je inače sjajan čovjek.”

Adams smatra da je Curry u privatnom životu dobrica, a na terenu pakleni igrač:

“Njegova želja za uspjehom jednostavno donosi pobjede. Jednostavno to voli činiti na svoj način. Teško je uspoređivati jer igra u drugoj eri i pod drugim pravilima po pitanju obrane. Ali kad ga samo pogledam na treningu mislim da bi se prilagodio i uklopio u bilo koje vremensko razdoblje. Ima jedinstveni pobjednički nagon koji imaju svi veliki igrači.”

Mnogi smatraju da je pristup Kobeja Bryanta i Michaela Jordana po pitanju vođenja momčadi i suigrača jedini pravi. Curry je drugačiji i danas taj način ne pali kod svakoga – zaključuje Adams.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE