Thursday, November 30, 2023

ZADNJE OBJAVE

Steph Curry: Moj dom je u Oaklandu

Osvajač prstena s Warriorsima i najbolji igrač ove ekipe Steph Curry ne planira praviti veliku pompu oko kraja svoga ugovora s Golden Stateom. Naime, njemu istječe ugovor 2017. a taj ugovor je potpisana 2012. koji predstavlja najbolji value for money ugovor u čitavoj ligi. Radi se o ugovoru vrijednom $44 milijuna preko četiri godine, a kada shvatite da je jedan Deron Williams ili jedan Joe Johnson zaradio više od trenutnog MVP-a lige, vjerojatno vam se zavrti u glavi.

Kao što sam rekao na početku, od svog free agency ljeta neće praviti pompu i sada već zna gdje mu je dom – u Oaklandu. Curry je rekao: „Kako sada vidim situaciju, free agency me ne privlači jer volim gdje sam, volim ovu organizaciju i Bay Area je mjesto za mene i moju obitelj. Svakako da pomaže to što smo svjetski prvaci i želite da nastavite da se dižete igrački na osnovu tog momentuma i stvarno se nadam da ću u dužem pogledu utjecati na uspjeh ove ekipe. Najbolji prilaz situaciji je da ostanem u ovom momentu što je duže moguće. Svatko u ovoj ligi ima mnogo odluka da donese i tijekom svoje karijere biti ćeš u mnogo različitih situacija. Da bi uz sve to uživao na svom putu, moraš ostati u momentu i ne razmišljati previše unaprijed.“       

27-godišnji playmaker je trenutno peti najplaćeniji igrač u rosteru iza Klaya Thomspona, Draymona Greena, Andrewa Boguta i Andrea Igoudale, ali će vjerojatno potpisivanjem produženja ugovora kada mu ovaj istekne, (zadnja godina trenutnog ugovora, ljeto 2016.) postati možda i najplaćeniji igrač u čitavoj ligi uz Anthonya Davisa. Taj možebitni ugovor se trenutno ne može skroz točno predvidjeti jer ne znamo koliko će skočiti cap, ali nagađa se da bi maksimalni ugovor za nekoga tko je duže vrijeme u jednoj organizaciji (30% salary capa prostora za plaće) trebao biti oko $30 milijuna po godini, preko pet godina na koliko će Curry vjerojatno potpisati. Novac izgleda primamljivo, kao i organizacija u kojoj se nalazi, tako da je svoj raj ovaj izvanserijski šuter našao u Golden Stateu, koji ima jedan vrlo respektabilan roster vrijedan još jednog deep runa u NBA playoffu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE