Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Steph Curry: Želimo srušiti rekord Bullsa

Ekipa Golden State Wariorsa je na pragu ostvarenja 75 pobjeda u sezoni. To bi onda bio novi NBA rekord. Ali prestići 72 pobjede Chicago Bullsa neće biti tako jednostavno.

Raspored u idućih 12 utakmica Wariorsa nije lagan. Očekuje ih sedam gostujućih susreta, što će biti jako teško jer  nitko nije u povijesti uspio pobijediti sedam gostujućih utakmica zaredom. Oni su bili tomu najbliže, 6-0 u gostima te su potom doživjeli svoj prvi poraz u sezoni protiv Milwaukee Bucksa.

Također će se susresti tri puta s Thunderima. Morat će odmarati igrače za doigravanje,  i pokušati srušiti rekord. Wariorsi su svjesni situacije. Tako je rekao Stephen Curry u nedavnom intervju za Fox Sports:

 „Često pričamo o tome jer nas o tome i pitaju. Ne bojimo se to spomenuti i razumijemo priliku koju imamo, pogotovo s 24-0 startom kojeg smo imali. Držimo korak s njihovim rekordom štoviše mislim da smo jednu utakmicu ispred njih. Mi znamo na čemu smo, ali jako je teško ubrzati sve do travnja i shvatiti da smo 28 utakmica udaljeni od izjednačenja tog rekorda. Shvatiš koliko je teško i specijalno to ostvarenje Bullsa bilo. Naravno nas brine i što će se desiti u doigravanju i da smo zdravi i u punoj snazi, da smo u najboljoj formi kada dođe 16. travanj ili kad god bude naša zadnja utakmica. Imamo priliku postići rekord, želimo to. Jer koliko ćeš šansa  dobiti da napraviš taj rekord, i očito svi i dalje govore o  Bullsima iz 95-96, prvo, zbog njihovog rekorda, i drugo, zbog toga što su završili tu sezonu kao prvaci. Mi želimo postići oba ta cilja.“

Golden State želi taj rekord ali ne pod cijenu gubitka naslova. Oni su u procesu izgradnje velike organizacije, no za to će im trebati puno naslova ali i ovaj rekord bi mogao pomoći u tome. Sljedeća utakmica u kojoj će Wariorsi pokušati popraviti svoj omjer je protiv Washington Wizardsa u četvrtak u 2 sata poslije ponoći po hrvatskom vremenu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE