Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stephen Curry bi mogao potpisati ugovor vrijedan 207 milijuna dolara

Pakleni šuter i razigravač momčadi Golden State Warriorsa i NBA prvaka iz 2015. godine Stephen Curry prema novom kolektivnom ugovoru između igrača i vlasnika NBA momčadi mogao bi potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 207 milijuna dolara. Tako bi postao prvi igrač u NBA povijesti koji je potpisao ugovor vrijedan preko 200 milijuna dolara.

Trenutačno Steph igra svoju osmu NBA sezonu. Nakon isteka rookie ugovora 2013. Godine, potpisao je novi četverogodišnji ugovor vrijedan 44 milijuna dolara. U ovoj zadnjoj godini toga ugovora će zaraditi 12,1 milijun dolara.

Zbog novog kolektivnog ugovora njegova plaća bi mogla porasti na 36 milijuna dolara, dok bi u zadnjoj 2021./2022. sezoni mogao zaraditi čak 47 milijuna dolara.

Jedno od novih pravila novog ugovora omogućuje igraču da ako produžuje suradnju sa svojom dosadašnjom momčadi da njegov ugovor može da ,,jede“ 35 % salary capa ako su ispunjeni neki posebni uvjeti. Pošto je Steph dvostruki uzastopni MVP NBA lige, ti uvjeti su ispunjeni.

Prema starom ugovoru Curry bi mogao produžiti ugovor za 30 % salary capa.

Ukoliko bi Curry poželio da napusti Warriorse i ode negdje drugdje, mogao bi potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan ,,samo“ 135 milijuna dolara.

Ovolika razlika između ugovora nam ne ostavlja mjesta nadanju da bi Steph mogao drugdje otići, no kako je NBA liga nepredvidljiva, potencijalno on može razmišljati i o drugim opcijama.

Tko zna, možda i o Charlotte Hornetsima u kojima je njegov otac Dell Curry igrao i gdje je Stephen proveo dio svog djetinjstva.

Latest Posts

NE PROPUSTITE