Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stephen Curry: Biti æu novak godine

Golden State Warriorsi su ovoga ljeta u New Yorku kao sedmi izbor drafta uzeli talentiranog i samouvjerenog Stephena Currya.

Mladi 21-godišnji bek je u jednom od amerièkih medija izjavio: “Mislim da æu ja biti novak godine. Vjerujem u sebe i zbog toga me nije strah to reæi“. Javnost sa nestrpljenjem oèekuje nastupe prvog izbora Blakea Griffina i drugog Hasheema Thabeeta, ali izjava Currya je (ne)namjerno okrenula pozornost prema njemu i sada je taj mladi igraè Golden Statea u prvom planu.

Njegova izjava i ne bi bila toliko èudna da nije na ovogodišnjoj Ljetnoj ligi šutirao mizernih 32,5% iz igre. No, istina je da je Curry u srednjoj školi i sveuèilištu bio jako precizan, za što je bio i više puta nagraðivan.

Curry dolazi iz sportske obitelji. Njegov otac Stephen Dell Curry je takoðer bio košarkaš, dok je mama Sonya igrala odbojku. “Ako želiš biti najbolji, moraš puno trenirati“, rijeèi su oca Stephena Currya. Mlaði Curry æe svog aduta iz rukava svakako tražiti u svom novom treneru, Donu Nelsonu. “Kažu da je Nelson jako zahtjevan trener. Ako je netko prema tebi zahtjevan onda je to zato jer vjeruje u tebe i želi izvuæi tvoj maksimum. Onaj tko znati prihvatiti kritiku, može biti samo bolji“, trijezno razmišlja mladi košarkaš Warriorsa.

Prema rijeèima Nelsona, koji vjeruje na ovog mladiæa, izjavu Stephena Currya shvaæa ozbiljno. Iskusni trener je Currya usporedio èak sa Stevom Nashom. Kada to povežemo sa nagaðanjima kako Nelson nije zadovoljan sa trenutnim radom Monte Ellisa i Stephena Jacksona, Curry bi mogao dobiti solidnu minutažu.

Osam mjeseci je ostalo do izbora najboljeg novaka godine. Tada æemo saznati da li æe to doista biti Stephen Currya ili netko drugi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE