Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stephen Curry: Charlotte je moj dom

Stephen Curry je Dan zahvalnosti proveo u Charlotteu s oko 40 članova obitelji. To je mjesto gdje žive njegovi roditelji, a usput je sinoć odigrao utakmicu protiv Charlotte Hornetsa. Curry se svakako sjeća srednjoškolskih dana iz Charlottea i djetinjstva kada je bio fan Hornetsa gdje mu je otac, isto veliki šuter Dell Curry, tamo odigrao deset sezona.

Prije utakmice je izjavio: „To je tako teško izbiti iz glave, ali to nije utjecalo na moje odluke. Charlotte znači mnogo mojoj obitelji. To je stvarno zanimljiva činjenica, ali ja se dobro osjećam u Warriorsima i uživam u našoj igri.

Tako će Curry zaigrati pred navijačima svoga grada po prvi puta nakon što je postao All-Star igrač. Mnogi ga smatraju kandidatom za najkorisnijeg igrača lige. Trenutno bilježi prosjek od 24,2 poena po utakmici, 7,7 asistencija, 2,02 ukradenih lopti i 5,5 skokova. Predvodi ligu s pogođenim tricama, njih ukupno 49, i ima postotak šuta od 50%.

Trener Warriorsa Steve Kerr se osvrnuo na igru Curryja: „Gledao sam jako dobru obranu. Kod njega me najviše impresionira što je predan sve do kraja utakmice. O njegovom napadu nemam mnogo za reći, to možete vidjeti gledajući ga zadnjih nekoliko sezona. Postao je pravi All-Star igrač. On je već bio All-Star, ali mislim da je sada All-Star na obje strane terena.

Curry predvodi Golden State Warriorse s omjerom 12-2 što je najbolji početak sezone u povijesti kluba. Osvrnuo se na ciljeve i igranje pred svojom publikom: „Moj cilj je igrati dobro, i pobjeđivati utakmice. Ne razmišljam mnogo o statistici koju ću postići, samo želim igrati dobro svaku večer i biti dosljedan koliko je moguće. Uvijek razmišljam o svome gradu. A tko ne bi želio igrati pred svojim navijačima i roditeljima koje te gledaju kako rasteš? Charlotte mi znači mnogo, nikad me neće napustiti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE