Sunday, September 24, 2023

ZADNJE OBJAVE

Stephen Curry: Još razmišljam o prošlom finalu

Bila je to teška utakmica s malo poena. Golden State Warriorsi su imali vodstvo od jedan razlike protiv Cleveland Cavaliersa s pet minuta do kraja sedme utakmice 2016. NBA finala. Svako dodavanje, svaka odluka bila je ekstremno važna.

Stephen Curry sjeća se jednog posebnog trenutka.

Znao sam da je to bilo dobro dodavanje“, rekao je Curry za ESPN.

Dribling uz liniju, a onda je dodao lijevom rukom iza leđa Klayju Thompsonu, ali lopta nije stigla do Thompsona. Otišla je vani i bila je to izgubljena lopta u ključnom trenutku.

Warriorsi nisu ubacili poene posljednjih četiri minute i 39 sekundi i izgubili su naslov nakon što su imali vodstvo u seriji 3-1.

To je dodavanje koje bi želio promijeniti i obećao je sebi kako se to neće ponoviti u njegovoj karijeri.

I dalje mislim o tome. U predsezoni sam na terenu ove godine dodao loptu iza leđa zato jer sam imao samopouzdanja da mogu to uraditi i neću to promijeniti“, izjavio je Stephen Curry.

Curry je također bio i kod ključne trice koja je riješila susret. Kyrie Irving 53 sekunde prije kraja pogodio je tricu preko Curryja. To je bio jedini field goal koji su Cavsi trebali pogoditi. Ali Curry ne žali na način koji je igrao protiv Irvinga.

Možete reći da je to šut na kojem je radio“, izjavio je Curry. „Bio sam tamo. Pokušao sam da ne napravim prekršaj. Ostao sam ispred i pokušao što bolje obraniti. Fantastično je šutirao. Morate mu dati zasluge za to. Ne bih ništa drugačije uradio u toj akciji.

Ove sezone Curry radi na kontroli lopte. Tijekom doigravanja imao je 3,3 izgubljene po utakmici, a prošle sezone imao je 4,2 izgubljene tijekom doigravanja prošle godine. Traži balans kako bi bio što savršeniji.

Očito i sami znate koliko je to važno za osvajanje naslova. Tako da zasigurno razumijem da kad sam na terenu i osobito u doigravanju, ako ne gubim loptu imat ćemo šut na svakom posjedu u svakoj bitnoj situaciji. Ako znam da je lopta sigurna u mojoj ruci, to je evolucija u igri koju pokušavam naučiti.“

U ključnoj četvrtoj četvrtini sedme utakmice, Curry je imao šut 1-6. U cijeloj seriji imao je prosjek od 22,6 poena, 40% šuta za tri. Imao je osam manje poena za razliku od regularne sezone i njegov field goal je bio deset posto manji, a trica a pet posto.

„To je nešto o čemu nisam razgovarao puno. Nisam igrao dobro finale prošle godine, ali većim dijelom zadnje dvije godine ponosan sam na svoju igru. Samopouzdan i agresivan, znajući da sam uradio svoj posao. Sam svoj najveći kritičar i osjećam se samopouzdano u vezi toga“, izjavio je Curry o tome da nije baš odigrao onako kako je igrao regularnu sezonu prošle godine.

Trenutačno u ovom doigravanju ima prosjek od 28,6 poena, 43% za tri i 50% iz igre. Igra najbolju košarku u doigravanju.

Razumije kako njegove trenutačne igre neće biti dovoljne.

Igrao sam solidno cijelu godinu. Ako ljudi to primjete ili ne primjete, ako razgovaraju ili ne razgovaraju, hvale ili ne hvale to stvarno nije bitno. Sada kada će svi gledati moram nastaviti igrati dobro i nadam se da ću u tom uspjeti“, rekao je Curry.

Curry zbog konstantnih igara možda i mogao biti u razgovorima za MVP nagradu, ali rekao je kako njemu to ne smeta. Imao više ciljeve. Ako uspiju pobijediti četiri utakmice, Russell Westbrook i James Harden neće biti tema ovo ljeto.

Bit će Curry.

Pogledaš ove igrače (Harden i Westbrook), imali su nevjerojatne brojke i zaslužuju pozornost zbog toga što su imali odličnu sezonu“, rekao je Curry. „Očito mi pomaže činjenica da sam to osvojio par puta, ali na kraju dana mislim da to nije uloga u momčadi i to što pomažem da osvojimo naslov to je najvažnija stvar“.

Latest Posts

NE PROPUSTITE