Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stephen Curry: Nismo nepobjedivi

Warriorsi su trenutno na 16-0 i trenutku pisanja ovog teksta, oni su nepobjedivi (dok vi ovo pročitate, možda ih oprže Sunsi u Talking Stick Resort Areni). Stephen Curry nas zapanjuje običnim tricama, tricama iz kornera, tricama pod faulom, preko ruke, s padanjem, sa pola terena,… dok ostali momci rade onaj prljavi posao koji se krije iza glamura igre našeg trenutnog MVPa. Ipak, kako i sam Curry kaže: „Mi vjerojatno nećemo pobijediti sve utakmice. Barem neke ćemo izgubiti, ako ništa u playoffu. Doći će vrijeme kada ćemo dobiti poraz i morati ćemo se složiti s emocijama koje sa njim dolaze.“

Mislim kako se svatko može složiti sa Curryem u ovoj izjavi, a slaže se i njegov privremeni trener Luke Walton. Nemoguće je pobijediti sve utakmice, ali je sigurno za Warriorse moguće da stignu rekord Bullsa iz sezone o kojoj možete čitati svakodnevno (naravno, mislim da vrlo detaljnog kolegu Rogulja koji je odlučio da napiše review svake od 72 pobjede i svakog od 10 poraza tih nevjerojatnih Bullsa). O tome se nekako i priča u zadnje vrijeme, o tome da li je vrijeme da je 20-godišnji rekord padne. Inače, Warriorsi su već skinuli rekord Washington Capitolsa i Houston Rocketsa (sezona 1948-49 i 1993-94 respektivno) o najboljem startu u NBA povijesti kada su porazili LA Lakerse i došli do 16. pobjede u nizu.

NBA rekord za najviše pobjeda u nizu je 33 i drže ih Lakersi iz 1971-72 sezone, a rekod za najviše pobjeda u jednoj NBA regularnoj sezoni sam već spomenuo. Nažalost, za ovo drugo moramo čekati sve do travnja da saznamo hoće li Warriosi to popraviti a za ovo prvo znati ćemo uskoro – ako izdrže još 18 utakmica biti će NBA rekorderi u još jednoj disciplini. Da li to oni mogu? Nitko od nas to ne može znati, ali većina pretpostavlja da mogu. Sa ovakvim Curryem, sve je moguće.

Latest Posts

NE PROPUSTITE