Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Stephen Curry večeras ruši rekord Raya Allena?

Stephen Curry, zvijezda Golden State Warriorsa i jedan od najboljih šutera lige, je samo dvije trice udaljen od rekordnog broja pogođenih trica u regularnoj sezoni. Trenutni rekorder je član Miami Heata Ray Allen (269) koji je to ostvario u sezoni 2005/06 šutirajući 41,2 posto s trice, dok je Curry trenutno na 268 ubačaja iza linije za tri poena.

Ako ćemo pogledati kako mladi razigravač Warriorsa ove godine šutira, onda bi rekord trebao pasti, i to večeras protiv Portland Trail Blazersa. Napokon zdravi Curry je, nakon dvije operacije na desnom gležnju, pokazao da bez zdravstvenih može raditi čudesa, a jedini minus u sezoni je sramotno nepozivanje na All-Star utakmicu u Houstonu.

“Ne znam tko je drugi najbolji šuter na svijetu, ali taj čovjek može samo dijeliti prvo mjesto s Curryjem”, osvrnuo se trener Mark Jackson.

Sin bivšeg NBA igrača, isto klasnog šutera Dela Curryja, ove godine zabija skoro 3,5 trica po utakmici uz odličan postotak od 45,5 posto. Warriorsi će po prvi put nakon 2007. godine i tek drugi put u 19 godina ući u doigravanje, a Curry je jedan od glavnih razloga velikog uspjeha ekipe.

Curry je priznao da bi želio skinuti rekord: Možeš se samo nadati da ćeš uspjeti. Pokušat ću igrati svoju igru, a velik dio moje igre je šutiranje. Neću ništa forsirati, ali bilo bi lijepo imati ovakav rekord.”

Suigrač Curryja, još jedan odličan šuter Klay Thompson je ove sezone zabio 206 trica, a kada to zbrojimo s 268 koliko je zabio Curry, onda su dva mlada igrača najbolji tandem u povijesti NBA lige po broju pogođenih dalekometnih šuteva (474), a prestigli su rekord (435) Dennisa Scotta i Nicka Andersona iz legendarnih Orlando Magica.

“Od mladih dana sam u svakoj ekipi bio najbolji šuter. Sada kad za suigrača imam čovjeka koji je jednak ili čak bolji šuter od mene, onda je to veliki izazov”, rekao je Thompson.

Latest Posts

NE PROPUSTITE